- // - 06:49
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZKn
وبدا زنجان
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت: وبا؛ بیماری اسهالی حاد/ توصیههای بهداشتی جدی گرفته شود
حسین معصومی، با بیان اینکه وبا یک بیماری اسهالی حاد است که توسط یک نوع باکتری به نام ویبریوکلرا ایجاد میشود، بر جدی گرفتن توصیههای بهداشتی تأکید کرد.

به گزارش وبدا-زنجان، حسین معصومی، مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، ویژگیهای بیماری وبا را، شروع ناگهانی اسهال آبکی، بدون درد و همراه با تهوع و استفراغ در مراحل اولیه ذکر کرد.
وی افزود: وقوع بیماری وبا با توجه به آب و هوای متنوع ایران در تمام فصول سال ممکن است، ولی بیشترین موارد بیماری از اوایل تابستان تا اواخر آبان بروز میکند.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت تاکید کرد: در صورت عدم مراجعه بیماران مبتلا به وبا جهت درمان، بویژه در موارد شدید بیماری، ممکن است در عرض چند ساعت منجر به کمآبی شدید و حتی مرگ بیمار شود.
معصومی ادامه داد: انتقال بیماری وبا از راه مدفوعی- دهانی بوده و از طریق مصرف آب یا غذایی که بطور مستقیم یا غیرمستقیم توسط مدفوع یا استفراغ بیماران مبتلا به وبا آلوده شده است، ایجاد میشود.
وی با تاکید بر جدی گرفتن توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا و انتقال بیماری وبا، گفت: از آب آشامیدنی سالم جهت آشامیدن، شستشو و تهیه غذا استفاده کنید و از مصرف آبهای غیر مطمئن (چشمه، رودخانه و ...) خودداری نمایید.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت، شستشو و ضدعفونی کامل سبزیجات خام و میوهها قبل از مصرف، شستشوی دستها قبل از تهیه و مصرف غذا و پس از استفاده از سرویس بهداشتی با آب و صابون، خودداری از مصرف یخهایی که از سالم بودن آن مطمئن نیستید و خنک کردن آب با قراردادن بطری در کنار یخ را هم از توصیههای جدی برشمرد.
معصومی، خودداری از مصرف مواد غذایی که در خارج از یخچال نگهداری میشوند و یا در محلهای غیر بهداشتی تهیه و عرضه میشوند، پختن غذا بطور کامل و مصرف غذاهای پخته شده در اسرع وقت، نگهداری باقیمانده غذا در یخچال و یا در دمای کمتر از 4 درجه سانتیگراد و داغ کردن کامل در موقع مصرف مجدد را نیز از سایر توصیهها بیان کرد.
وی، جلوگیری از تماس غذاهای پخته شده با مواد غذایی خام، حفظ غذاها از دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات و رعایت اصول بهداشتی و مراجعه سریع به پزشک برای درمان در صورت داشتن علائم بیماریهای گوارشی (اسهال، استفراغ و ...) و پیشگیری از انتقال بیماری به دیگران را، نیز جزئ توصیههای مهم برشمرد.
گفتنی است: کارگاه توانمندسازی پیامگزاران سلامت و خانه مشارکت مردم در سلامت استان صبح پنجشنبه 18مرداد به ریاست دکتر ملیحه نقدی، رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه و باحضور اعضا در محل سالن اجلاس مرکز همایشهای بینالمللی روزبه دانشگاه تشکیل شد.
در این کارگاه، بیماریهای منتقله از پشه آئدس و نحوه پیشگیری از آن و کنترل مصرف نمک، قند و شکر نیز تبیین شد.

نظر دهید