- 1404/01/10 - 12:16
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZJj
وبدا-زنجان
رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان: نانواییهای تولید کنندهی نان کامل تا پایان امسال به 84 واحد میرسد
جعفر مطهریفر، رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: طبق هدفگذاریهای انجام شده، تعداد نانواییهای تولید کنندهی نان کامل در سطح استان تا پایان سال 1404 به 84 واحد میرسد.

مطهریفر در گفتگو با پایگاه خبری وبدا-زنجان با بیان اینکه در حال حاضر 7واحد نانوایی در سطح شهر زنجان مشغول تولید نان کامل هستند، افزود: بر اساس آمار ارائه شده از سوی اتحادیه نانوایان، حدود 1هزار 600 واحد نانوایی در سطح استان در حال فعالیت هستند و 5درصد از این تعداد برای پیوستن به چرخه تولید نان کامل در سال 1404 هدفگذاری شده است.
وی با بیان اینکه نان از دیرباز اهمیت ویژهای در ابعاد مختلف تغذیهای، فرهنگی و امنیتی در کشور ما داشته است، اظهار کرد: نان بخش مهمی از سبد غذایی ما را تشکیل میدهد و جزو جداییناپذیری از زندگی مردم ما است.
رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه شالودهی اصلی نان، آرد است که از غلات و خصوصا گندم به دست میآید، خاطرنشان کرد: مهمترین عاملی که باعث گسترش مصرف نان در کشور ما است، در دسترس بودن و ارزان بودن آن میباشد به طوری که همه اقشار جامعه به این ماده غذایی دسترسی دارند.
وی به بیان فواید آرد و نان کامل پرداخت و گفت: آرد کامل سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، انواع فیبرها، ویتامینها، مواد معدنی و حتی چربیها است و میتواند 70درصد کالری مورد نیاز بدن را تامین کند ولی آرد سفید به دلیل سبوسگیری از گندم و حذف جوانه گندم و به تبع آن حذف بسیاری از مواد مغذی آرد، نه تنها مفید نیست بلکه میتواند عوارضی چون ابتلا به کبد چرب، دیابت نوع2، چاقی و انواع سرطانهای گوارشی در پی داشته باشد.
مطهریفر افزود: نانهایی که با آرد سبوسدار تهیه میشوند در بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی، کنترل قند خون و حفظ وزن متناسب و ایدهآل بسیار موثرند.

نظر دهید