• 1404/03/13 - 10:20
  • - تعداد بازدید: 37
  • - تعداد بازدیدکننده: 31
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z6X
وبدازنجان

توصیه‌های بهداشتی عید قربان برای پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با تأکید بر رعایت اصول بهداشتی در ذبح دام، هشدار داد: بی‌احتیاطی در انجام قربانی می‌تواند منجر به انتقال بیماری‌هایی مانند تب مالت و تب کریمه کنگو شود.

 

به گزارش وبدا-زنجان، مهندس حسین معصومی، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با اشاره به نزدیکی عید قربان، بر رعایت اصول بهداشتی در انجام قربانی تأکید کرد و گفت: با توجه به احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در این ایام، رعایت برخی نکات ساده اما حیاتی برای حفظ سلامت فردی و عمومی ضروری است.

 

وی با تاکید براینکه همشهریان از خرید گوشت، جگر و سایر فرآورده‌های دامی که خارج از نظارت دامپزشکی عرضه می‌شوند، خودداری نمایید، اظهار کرد: دام زنده باید صرفاً از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت شبکه دامپزشکی تهیه شود. همچنین، از ذبح دام در منازل، کوچه‌ها و معابر عمومی باید اکیداً پرهیز گردد.

 

معصومی افزود: افرادی که در فرآیند ذبح دام مشارکت دارند، لازم است از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک، عینک، دستکش، چکمه و لباس مخصوص استفاده کنند. گوشت دام ذبح‌شده باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال با دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری و سپس مصرف شود. جگر و سایر امعاء و احشاء نیز باید حداقل ۴۸ ساعت در همان دما نگهداری شده و سپس مصرف گردند. در هنگام خرد کردن گوشت و احشاء، استفاده از دستکش توصیه می‌شود و مصرف گوشت، جگر و سایر فرآورده‌ها به صورت خام یا نیم‌پز باید به‌طور جدی پرهیز شود.

 

سردبیر: فاطمه انصاری

  • گروه خبری : اخبار مناسبتی,معاونت بهداشت,روابط عمومی,اخبار عملکردی
  • کد خبر : 1887
فهیمه   رستمی
خبرنگار

فهیمه رستمی