• 1403/12/19 - 11:38
  • - تعداد بازدید: 34
  • - تعداد بازدیدکننده: 29
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZXC
وبدا-زنجان

بهداشت دهان و دندان کودکان و نوجوانان / بخش اول رئیس گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی زنجان: دندان‌های شیری را دست کم نگیرید

دکتر علی‌حسین کبودوند، رئیس گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر اهمیت مراقبت از دندان‌های شیری، گفت: اهمیت دندان‌های شیری اگر بیشتر از دندان‌های دائمی نباشد، کمتر هم نیست.

دکتر کبودوند در گفتگو با پایگاه خبری وبدا-زنجان، اظهار کرد: دندان‌های شیری، هم یک نقشه‌ی راه برای دندان‌های دائمی هستند و هم در رشد فک تاثیر بسزایی دارند. خصوصا دندان‌های آسیای شیری که باید در حدود 12 سالگی بیفتند، اگر در سنین پایین‌تر، پوسیده و کشیده شوند، دندان دائمی پشت آن‌ها فضای کافی برای رشد پیدا نمی‌کند و به فک نیز اجازه رشد کافی نمی‌دهد و زیبایی چهره را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه دهان اولین عضو دستگاه گوارش است و از همین رو دندان‌ها نقش اساسی در سلامتی انسان دارند، افزود: دوره‌های دندانی در طول زندگی انسان به 3دسته تقسیم می‌شوند که شامل دوره دندان‌های شیری، دوره دندان‌های مخلوط (شیری و دائمی) و دوره دندان‌های دائمی است.

 

این دندانپزشک با اشاره به اینکه دوره دندان‌های شیری از 6 ماهگی شروع می‌شود و تا 2 یا 2ونیم سالگی ادامه پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: در پایان این دوره باید 20 دندان شیری در دهان وجود داشته باشد. بعد از آن، دوره مخلوط شروع می‌شود که طی آن، دندان‌های شیری و دائمی توأمان در دهان وجود دارند و تا حدود 12 یا 13 سالگی ادامه دارد و پس از آن، دوره دندان‌های دائمی آغاز می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه والدین باید کشیدن نخ دندان و مسواک زدن را از سنین پایین به کودکان بیاموزند، اظهار کرد: از همان وقتی که دندان‌های شیری در فک پایین شروع به رشد می‌کند، والدین وظیفه دارند با پنبه آغشته به آب‌نمک آن‌ها را پاک کنند و بعد به مرور زمان نخ دندان کشیدن، مسواک زدن و مراقبت از دندا‌ها را به کودک آموزش دهند.

 

دکتر کبودوند با بیان اینکه در همه مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی در حین کنترل نوزاد، به مادران، مسواک انگشتی تحویل داده می‌شود، افزود: والدین موظفند از طریق مسواک انگشتی، لثه کودک را به آرامی ماساژ دهند تا درد ناشی از رشد دندان که با علائمی چون تب، قرمزی لثه، افزایش بزاق و گریه و ناراحتی کودک همراه است، تسکین پیدا کند. همچنین از این وسیله برای مسواک زدن به کودک هم استفاده می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه دندان‌های دائمی بزرگتر و زردتر از دندان‌های شیری هستند، خاطرنشان کرد: اگر بهداشت دهان و دندان رعایت نشود، بعد از خوردن غذا و خصوصا مواد قندی، لایه‌ای میکروبی در سطح دندان‌ها تشکیل می‌شود که تبدیل به اسید شده و باعث پوسیدگی می‌شود که علائم آن شامل تغییر رنگ مینای دندان به قهوه‌ای و سیاه، سوراخ شدن دندان، بوی بد دهان و حساس شدن دندان نسبت به سردی و گرمی است.

 

 

 

  • گروه خبری : معاونت بهداشت,اخبار علمی
  • کد خبر : 1309
کلمات کلیدی
سودابه باقری
خبرنگار

سودابه باقری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید