- 1403/12/18 - 09:58
- زمان مطالعه : 3 دقیقه
- /ZNC
وبدا_زنجان
تغذیه سالم در ایام روزه داری قسمت سوم؛ نخوردن وعده سحری توصیه نمی شود
وعده سحری چون قرار است نیاز بدن ما را حداقل به مدت ۱۲ ساعت تأمین کند، وعده بسیار مهمی است. افرادی که بدون خوردن سحری روزه میگیرند کار اشتباهی انجام میدهند چون نیاز بدنشان تأمین نمیشود و به بدنشان لطماتی را وارد میکنند.

بهنازمحمودی کارشناس تغذیه بیمارستان الغدیر ابهر در گفتگو با وبدا - زنجان توصیه کرد: که وعده سحری شبیه وعده ناهار باشد یعنی در ایام عادی سال که وعده ناهار را به عنوان یک وعده غذایی کامل میخوریم وعده سحری را هم شبیه به ناهار تهیه و مصرف کنیم.
وی افزود: برخی از افراد مطرح میکنند که ما نمیتوانیم سحری بیدار شویم. امسال بین وعده افطار و سحری فاصله زیادی وجود ندارد و افراد با دید و بازدیدهایی که انجام میدهند احتمالاً تا سحر بیدار میمانند؛ حال اگر میخواهید وعده سحری بیدار هم نشوید، در پایان شب و قبل از خواب وعده سحری را میل کنید .
این کارشناس با بیان اینکه وعده سحری، وعده غذایی کامل مشتمل بر انواع گروههای غذایی باش افزود: البته با توجه به اینکه زمان ما برای دریافت غذا در ایام ماه رمضان محدود است و اغلب میوهها و لبنیات در این میان فراموش میشود و نیاز بدن ما به این مواد غذایی تأمین نمیشود، بعد از خوردن سحری سعی کنید یک عدد میوه را مصرف کنید و یا در ایام دید و بازدید شبانه عید ،میوه ها به جای تنقلات شیرین مصرف شود. گروه سبزیها در کنار وعده افطار و سحری وجود داشته باشد و آب کافی هم میل کنید.خوردن یک لیوان چای اشکالی ندارد اما مصرف زیاد چای به ویژه در وعده سحری خیلی توصیه نمیشود .از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان های سبوس دار، غلات و حبوبات در وعده های سحری استفاده کنید؛ زیرا این نوع کربوهیدرات ها بتدریج هضم و جذب شده و انرژی مورد نیاز را در طول روز آزاد می کنند.
محمودی تأکید کرد: به علت اجتناب از افزایش ناگهانی قند خون و هورمون انسولین و به دنبال آن بروز عوارضی چون سرگیجه، ضعف ناگهانی و بی حالی ( بعلت افزایش ناگهانی انسولین و کاهش ناگهانی قندخون) حتی الامکان از مصرف قندهای ساده مانند شیرینی ها و موادغذایی خیلی شیرین در هنگام سحر خودداری شود.از مصرف موادغذایی سرخ کرده و پرچرب پرهیز شود.
نکاتی که بهتر است در وعدۀ افطاری و شام رعایت شوند:
1- افطار را با مایعات گرمی مانند آب، چای کمرنگ، فرنی، شیر، سوپ سبزیجات به همراه ۱ تا ۲ عدد خرما شروع کنید.
۲- از آشامیدن آب سرد در شروع افطار خودداری نمایید.
۳- برای جلوگیری از ولع ، دو ساعت بعد از افطار شام را با موادغذایی سبک مصرف نمایید.
۴- شام را سبک و کم حجم میل کنید و هیچگاه چند نوع غذا را با هم مصرف نکنید.
۵- از مصرف بیش ازحد موادغذایی پرچرب و شیرین مثل زولبیا بامیا در وعده های شام و افطار بپرهیزید.
۶- در وعدۀ شام از سبزی های ضدعفونی شده استفاده نمایید.
۷- از نوشیدن دوغ های صنعتی گازدار، نوشابه ها و هرنوع نوشیدنی گازدار در افطار بپرهیزید.
۵- جهت پیشگیری از تشنگی و اختلالات گوارشی بایستی از مصرف مواد غذایی پرچرب، شور، پرادویه و یا خیلی شیرین اجتناب شود.
6- خوردن ۸ تا ۱۲ لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب می شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.
۸ – برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچارسوزش و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.
9- سعی کنید وعده های غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.
۱0- برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون کیوی میل کنید.
۱1- ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.
12- مصرف غذا در وعده سحرگاه، افطار و شام بایستی بصورتی باشد که فرد هیچگاه احساس سیری کامل نکند.
13- در برنامۀ غذایی کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند و همچنین سالمندان، استفاده از تمام گروه های غذایی( نان و غلات کامل، شیر و لبنیات کم چرب، میوه ها، سبزی ها، گوشت ،حبوبات و مغزهای گیاهی) تاکید می شود.

نظر دهید