• 1405/03/26 - 09:01
  • - تعداد بازدید: 109
  • - تعداد بازدیدکننده: 104
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zgj7
وبدا-زنجان

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان: ۴۰ درصد سرطان‌ها با اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری است

رئیس گروه پیگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت با تأکید بر اهمیت خودمراقبتی و پیشگیری از سرطان گفت: ۴۰ درصد از کل سرطان‌ها با اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری است و اگر مردم آموزش‌های لازم را جدی بگیرند، می‌توان بخش قابل توجهی از این بیماری را در مراحل اولیه مهار کرد.

پایگاه خبری وبدا-زنجان، تورج جلالیان در برنامه رادیویی سیب سلامت با اشاره به اینکه سرطان امروز به عنوان دومین عامل مرگ در جهان، کشور و استان شناخته می‌شود، اظهار کرد: افزایش امید به زندگی و تغییرات سبک زندگی از جمله عواملی است که باعث شده توجه به پیشگیری و غربالگری بیش از گذشته اهمیت پیدا کند.

 

وی با بیان اینکه پویش خودمراقبتی و پیشگیری از سرطان با شعار «هیچ کس تنها نیست، با هم علیه سرطان، از پیشگیری تا درمان و تسکین» اجرا می‌شود، افزود: این پویش از یکم خرداد آغاز شده و تا پایان سال ادامه دارد.

 

جلالیان ادامه داد: آموزش‌های مرتبط با این پویش از طریق سامانه‌های اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت و منابع آموزشی حوزه سرطان در دسترس مردم قرار دارد و شهروندان می‌توانند برای دریافت خدمات پیشگیری و غربالگری به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت مراجعه کنند.

 

به گفته وی، غربالگری سرطان پستان برای زنان ۳۰ تا ۷۰ سال به صورت رایگان در مراکز بهداشتی ارائه می‌شود و در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک، افراد برای انجام بررسی‌های تکمیلی از جمله ماموگرافی و تشخیص دقیق‌تر ارجاع می‌شوند.

 

رئیس گروه پیگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت با اشاره به الگوی شیوع سرطان در استان گفت: در میان زنان، سرطان پستان و در میان مردان، سرطان معده از شایع‌ترین انواع سرطان‌ها هستند. همچنین در استان‌های شمال‌غربی کشور از جمله زنجان، سرطان‌های دستگاه گوارش شیوع بیشتری دارند.

 

جلالیان در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح راهکارهای پیشگیری از سرطان، بر فعالیت بدنی منظم، کنترل وزن، تغذیه سالم، پرهیز از مصرف دخانیات، پیشگیری از عفونت‌هایی مانند هپاتیت B و هلیکوباکتر پیلوری، محافظت از پوست در برابر آفتاب و مدیریت استرس تأکید کرد.

 

وی درباره پیشگیری از سرطان معده نیز هشدار داد و گفت: مصرف مداوم غذاهای مانده، غذا و روغن سوخته، ترشی‌جات، غذا و چای بسیار داغ، خوراکی‌های شور و استعمال دخانیات می‌تواند خطر بروز این بیماری را افزایش دهد. او همچنین توصیه کرد غذا در ظروف پلاستیکی داغ مصرف نشود و پیش از خوردن، دمای آن کاهش یابد.

 

جلالیان در پایان با دعوت از مردم برای مشارکت در پویش خودمراقبتی سرطان خاطرنشان کرد: پیشگیری، غربالگری به‌موقع و اصلاح سبک زندگی مهم‌ترین راهکارها برای کاهش بار سرطان در جامعه هستند.

 

  • گروه خبری : اخبار وب دا,اخبار عملکردی,اخبار علمی,معاونت بهداشت,رادیو و تلوزیون 1405
  • کد خبر : 4633
کلمات کلیدی
سودابه باقری
خبرنگار

سودابه باقری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید