• 1405/07/29 - 10:10
  • - تعداد بازدید: 18
  • - تعداد بازدیدکننده: 17
  • زمان مطالعه : کمتر از یک دقیقه
  • /ZJ77
وبدا - زنجان

یک فوق تخصص خون و آنکولوژی: واکسیناسیون HPV در نوجوانی مؤثرترین اقدام پیشگیرانه است/ خودآزمایی فردی جایگزین ماموگرافی نیست

دکتر منصور رجبی وحید عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به گسترش ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، واکسیناسیون دختران و پسران در سنین ۹ تا ۱۴ سالگی را مؤثرترین اقدام پیشگیرانه دانست و بر انجام منظم ماموگرافی برای تشخیص به‌موقع سرطان پستان تأکید کرد.

hpv-vaccine-1024x682

به گزارش پایگاه خبری وبدا – زنجان ، دکتر منصور رجبی‌وحید در سمینار علمی یکروزه خودمراقبتی سرطان اظهار کرد: ویروس HPV از چالش‌های رو به گسترش حوزه سلامت است که می‌تواند به سرطان‌های دهانه رحم، مقعد و حلق منجر شود. بر اساس راهنماهای بالینی، تزریق دو دوز واکسن برای دختران و پسران در گروه سنی ۹ تا ۱۴ سال توصیه می‌شود و حتی دریافت یک دوز آن نیز اثربخشی بالایی نشان داده است.

 

فوق‌تخصص خون و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به روش‌های غربالگری سرطان پستان بیان کرد: برخلاف تصورات گذشته، بر اساس راهنماهای جدید علمی، خودآزمایی فردی پستان دیگر توصیه نمی‌شود؛ زیرا خطای بالایی دارد و بیماران ممکن است ضایعات کوچک را تشخیص ندهند و با پیشرفت بیماری مراجعه کنند.

 

وی در پایان یادآور شد: تنها راه مطمئن تشخیص زودهنگام، معاینه تخصصی پزشک همراه با انجام دوره‌ای ماموگرافی است.

  • گروه خبری : اخبار علمی,معاونت بهداشت
  • کد خبر : 5913
کلمات کلیدی
سمیه رسولی
خبرنگار

سمیه رسولی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید