• 1405/07/26 - 17:11
  • - تعداد بازدید: 35
  • - تعداد بازدیدکننده: 35
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZRN7
وبدا - زنجان

در گفتگو با وبدا عنوان شد: پیشگیری از پوکی استخوان باید از دوران کودکی آغاز شود

مدیر شبکه بهداشت و درمان ابهر با اشاره به اینکه کاهش تراکم استخوان تا زمان بروز شکستگی علامت مشخصی ندارد، تغذیه مناسب، تحرک بدنی و ارزیابی به‌موقع را از الزامات حفظ سلامت استخوان‌ها عنوان کرد.

osteoporosis-01

دکتر اسدالله گنج‌خانلو، متخصص طب اورژانس و مدیر شبکه بهداشت و درمان ابهر، همزمان با پویش همگانی پوکی استخوان (۲۵ مهر تا ۱ آبان‌ماه) با شعار «استخوان‌های محکم بسازیم و از آنها محافظت کنیم»، در گفتگو با پایگاه خبری وبدا – زنجان با بیان اینکه پوکی استخوان با کاهش تراکم و استحکام استخوان‌ها، خطر شکستگی را افزایش می‌دهد؛ گفت: نکته مهم اینجاست که بیماری ممکن است تا زمان بروز شکستگی، علائم مشخصی نداشته باشد. به همین دلیل افزایش آگاهی عمومی و توجه به راهکارهای پیشگیری از آن اهمیت زیادی دارد.

 

وی افزود: این فرآیند باید از دوران کودکی و نوجوانی آغاز شود. تغذیه مناسب، دریافت کافی کلسیم و ویتامین D و فعالیت بدنی منظم در دوران رشد، نقش مهمی در دستیابی به حداکثر توده استخوانی دارند.

 

دکتر گنج‌خانلو گفت: مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم مانند شیر، ماست و پنیر، تأمین ویتامین D و داشتن رژیم غذایی متعادل ضروری است. مصرف مکمل‌ها هم باید با نظر پزشک انجام شود. همچنین فعالیت بدنی منظم مانند پیاده‌روی، تمرینات متناسب و پرهیز از کم‌تحرکی و دخانیات، عضلات و استخوان‌ها را تقویت می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه پیشگیری از سقوط در سالمندان بسیار حیاتی است، تصریح کرد: خانواده‌ها می‌توانند با ایمن‌سازی محیط خانه، تأمین روشنایی مناسب، برطرف کردن سطوح لغزنده و موانع مسیر رفت‌وآمد، خطر زمین‌خوردن و آسیب‌های جدی را کاهش دهند.

 

دکتر گنج‌خانلو یادآور شد: سالمندان، زنان پس از یائسگی، افرادی با سابقه شکستگی ناشی از ضربه خفیف و کسانی که بیماری‌ها یا داروهای مؤثر بر سلامت استخوان دارند، باید با مراجعه به پزشک بررسی شوند. در صورت تشخیص، درمان ممکن است شامل اصلاح سبک زندگی و مصرف دارو باشد که پیگیری منظم و پرهیز از قطع خودسرانه داروها در کاهش خطر شکستگی‌های بعدی نقش مهمی ایفا می‌کند.

  • گروه خبری : اخبار علمی,شبکه بهداشت و درمان شهرستان ابهر,پویش ها
  • کد خبر : 5749
کلمات کلیدی
صادق بیگلر
خبرنگار

صادق بیگلر