• // - 12:23
  • - تعداد بازدید: 16
  • - تعداد بازدیدکننده: 15
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zt4
وبدا زنجان

۲۴تا۳۰ خرداد، هفته سلامت مردان معده، مثانه و پروستات، مهم‌ترین اعضای سرطان‌خیز در مردان

سرطان پروستات، اولین سرطان شایع در ایران و سرطان‌های معده و مثانه به ترتیب سومین و پنجمین سرطان‌های شایع مردان در ایران هستند.


۲۴تا۳۰ خرداد، هفته سلامت مردان
معده، مثانه و پروستات، مهم‌ترین اعضای سرطان‌خیز در مردان

سرطان پروستات، اولین سرطان شایع در ایران و سرطان‌های معده و مثانه به ترتیب سومین و پنجمین سرطان‌های شایع مردان در ایران هستند.


پایگاه خبری وبدا-زنجان، پنجمین روز هفته سلامت مردان (دوشنبه، ۲۸خرداد) با عنوان "سرطان‌های شایع مردان: معده ،پروستات و مثانه" نامگذاری شده است و فرصتی برای اطلاع‌رسانی عمومی در خصوص عوامل خطر این سرطان‌ها است.

عوامل خطر سرطان پروستات:
علل ایجاد کننده سرطان پروستات به طور کامل شناخته نشده است؛ اگرچه تعدادی از عوامل، خطر ابتلاء به این سرطان را افزایش می‌دهند.
عوامل خطر سرطان پروستات در مردان عبارتند از:
سن: با افزایش سن، خطر ابتلاء  بیشتر می‌شود و اغلب موارد در مردان بالای۵۰ سال تشخیص داده می‌شوند.
سابقه خانوادگی: وجود سرطان پروستات در برادر یا پدر قبل از سن ۶۰ سالگی، خطر ابتلاء را افزایش می‌دهد. همچنین  تحقیقات حاکی از افزایش خطر در افراد دارای یک فرد مونث نزدیک در خانواده با سرطان پستان است.
چاقی: مطالعات اخیر، احتمال بین چاقی و سرطان پروستات را نشان می‌دهند و یک رژیم غذایی متعادل و فعالیت بدنی منظم می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان پروستات را کاهش دهد.
رژیم غذایی: نتایج مطالعات نشان می‌دهند مصرف گوجه فرنگی (عمدتا به صورت پخته) با کاهش خطر سرطان پروستات همراه است. مصرف گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده، همچنین مصرف غذاهای سرخ کردنی و چربی زیاد در رژیم غذایی موجب افزایش خطر سرطان پروستات می‌باشد.
مواد شیمیایی: مطالعات نقش احتمالی بروز سرطان پروستات را در افرادی که در معرض برخی مواد شیمیایی مانند آرسنیک هستند نشان می‌دهند.

عوامل خطر سرطان معده:
سن: با افزایش سن، خطر ابتلاء بیشتر می‌شود و بیشتر در دهه ۶۰ زندگی و بالاتر تشیخص داده می‌شود.
عفونت با هلیکو باکتر پیلوری: این عفونت یکی از عوامل اصلی سرطان معده است. عفونت طولانی مدت معده با این باکتری ممکن است به آتروفی و سایر تغییرات پیش سرطانی لایه داخلی معده شود.
اضافه وزن/ چاقی: با افزایش خطر سرطان معده همراه است.
رژیم غذایی: مصرف زیاد غذاهای نمک سود مانند ماهی شور و گوشت نمک سود و ترشی خطر سرطان معده را افزایش می‌دهد.
مصرف سیگار: مصرف دخانیات خطر این سرطان به ویژه سرطان های قسمت بالایی معده را افزایش می‌دهد. میزان سرطان معده در افراد سیگاری دو برابر بیشتر است.
سابقه خانوادگی ابتلاء به سرطان معده خطر ابتلاء به سرطان معده را افزایش می‌دهد.

عوامل خطر سرطان مثانه:
دخانیات: مهمترین عامل خطر برای سرطان مثانه است که تقریبا ۵۰ درصد موارد را تشکیل می‌دهد. آمین‌های معطر و هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای در دود تنباکو با ایجاد سرطان مثانه مرتبط هستند. همچنین خطر این سرطان با طول مدت و شدت استعمال سیگار افزایش می‌بابد .
سابقه خانوادگی سرطان مثانه
مواجهات شغلی در محل کار: عمدتا در کارخانه‌های صنعتی که رنگ، فلز و فرآورده‌های نفتی را پردازش می‌کنند.
استفاده از آب آلوده به آرسنیک
رژیم غذایی: رژیم غذایی سرشار از چربی‌های اشباع و گوشت، مصرف کم سبزیجات و کمبود مایعات بدن خطر سرطان مثانه را افزایش می‌دهد.

خبرنگار: سودابه باقری

  • گروه خبری : اخبار مناسبتی,معاونت بهداشت
  • کد خبر : 85
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت