• 1404/06/11 - 10:50
  • - تعداد بازدید: 39
  • - تعداد بازدیدکننده: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z4L
وبدا - زنجان

مسئول واحد جوانی جمعیت شبکه بهداشت ایجرود: شیر مادر، مهم‌ترین سرمایه زندگی در رشد نوزادان است

اسماء اعتصامی فرد با تأکید بر اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر، خواستار حمایت همه‌جانبه خانواده‌ها و جامعه برای حفظ این سرمایه گرانبها شد و گفت: شیر مادر نه تنها بهترین و کامل‌ترین منبع تغذیه نوزاد است، بلکه نقش تعیین‌کننده‌ای در سلامت جسمی و روانی کودک و مادر ایفا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری وبدا- زنجان، اسماء اعتصامی‌فرد، مسئول واحد جوانی و جمعیت شهرستان ایجرود، در برنامه سیب سلامت با اشاره به فواید بی‌نظیر شیر مادر برای نوزاد و مادر، به اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه نخست زندگی و حمایت خانواده‌ها از مادران شیرده تأکید کرد.

وی شیر مادر را بهترین و کامل‌ترین منبع تغذیه برای نوزادان دانستند و افزود: این مایع حیات‌بخش علاوه بر تأمین کامل نیازهای تغذیه‌ای کودک، نقش بسیار مهمی در رشد جسمی، روانی و تقویت سیستم ایمنی او دارد.

اعتصامی‌فرد به خصوصیات ویژه آغوز اشاره و تصریح کرد: شیری زردرنگ و نخستین محصول شیر مادر که سرشار از آنتی‌بادی بوده و حفاظت ویژه‌ای در برابر بیماری‌ها برای نوزاد فراهم می‌آورد و به رشد و تکامل دستگاه گوارش او کمک می‌کند.

وی افزود: شیر مادر حاوی پروتئین‌های وی و کازئین است که هضم آسان و تأمین مواد مغذی از جمله کلسیم را برای کودک مهیا می‌کند. همچنین این شیر دارای آنزیم‌های مبارزه با میکروب و چربی‌هایی است که برای رشد مغز و جذب ویتامین‌های محلول در چربی بسیار موثر است.

مسئول واحد جوانی شهرستان ایجرود، فواید شیردهی را برای مادر نیز یادآور شد و گفت: تولید شیر موجب سوختن کالری شده و به کاهش وزن پس از زایمان کمک می‌کند، علاوه بر آن هورمون اُکسی‌توسین ترشح شده هنگام شیردهی رحم را منقبض کرده و خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد. این هورمون حتی از افسردگی پس از زایمان تا حد زیادی پیشگیری می‌کند.

وی درباره باورهای غلط برخی مادران مبنی بر کمبود شیر گفت: میزان شیر مادر مستقیماً به تقاضای نوزاد بستگی دارد، بنابراین هرچه کودک بیشتر شیر بخورد، تولید شیر افزایش می‌یابد. تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی بدون استفاده از آب یا غذای دیگر توصیه می‌شود.

خانم اعتصامی‌فرد به مادران توصیه کرد تغذیه خود را با مصرف مغزیجات، میوه‌های خشک، سبزیجات متنوع مانند اسفناج و کدو سبز، ماهی‌های حاوی اسیدهای چرب امگا-۳، غلات کامل و گوشت‌های کم‌چرب تقویت کنند و همچنین مصرف مایعات فراوان را جدی بگیرند. وی مدت و دفعات شیردهی را نیز از عوامل مهم در کیفیت شیر عنوان کرد و افزود: تعداد دفعات باید بین هشت تا دوازده بار در روز باشد و مادران حتی در شب هم به طور منظم نوزاد را شیردهی کنند.

وی حمایت عاطفی و عملی خانواده، به‌خصوص همسران و همچنین فراهم کردن شرایط مساعد در محیط‌های کاری را برای موفقیت مادر در شیردهی حیاتی دانسته و از فعالیت‌های شبکه بهداشت شهرستان ایجرود در آموزش و ترویج فرهنگ تغذیه با شیر مادر قدردانی کرد.

 

  • گروه خبری : اخبار وب دا,شبکه های بهداشت,اخبار علمی,اخبار جوانی جمعیت,شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایجرود,رادیو و تلوزیون 1404
  • کد خبر : 2341
سمیه رسولی
خبرنگار

سمیه رسولی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید