• 1403/12/15 - 07:59
  • - تعداد بازدید: 25
  • - تعداد بازدیدکننده: 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZCC
وبدا_زنجان

تغذیه سالم در ایام روزه داری قسمت دوم؛ برای پیشگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان چه باید کرد؟

مسئله اول این است که مصرف نمک را در کل ایام سال به ویژه در ماه مبارک رمضان به حداقل ممکن برسانیم.

  

بهنازمحمودی کارشناس تغذیه بیمارستان الغدیر ابهر در گفتگو با وبدا - زنجان گفت: نیاز بدن ما به نمک یک قاشق چای‌خوری در طول روز است. البته کل نمک مصرفی نه فقط نمکی که از طریق نمکدان مورد استفاده قرار می‌دهیم.

وی افزود: ما مقدار زیادی نمک را به صورت نمک پنهان با مصرف نان، پنیر و انواع دیگر غذاها دریافت می‌کنیم، پس هر قدر نمکدان را سر سفره نبریم، بیشتر به سلامت بدنمان کمک کرده‌ایم.اگر هنگام پخت غذا از مقدار کمی نمک استفاده کنیم اشکالی ندارد اما بهتر است نمکدان را از سفره حذف کنیم به ویژه در وعده غذایی سحری نمک را حذف کنیم؛ این کار می‌تواند به کنترل تشنگی کمک زیادی کند.

محمودی گفت: استفاده از سبزیجاتی مثل کاهو و سبزی خوردن با توجه به اینکه به حفظ آب در بدن کمک می‌کند، می‌تواند جلوی تشنگی را بگیرد. همینطور استفاده از انواع میوه‌ها نیز می‌تواند به تأمین آب بدن کمک و از بروز تشنگی جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه خوردن غذاهای پروتئینی زیاد هم منجر به تشنگی می‌شود افزود:  افرادی که وعده سحری فقط مرغ، کباب  و غذاهای  پرگوشت می‌خورند، چون پروتئین زیاد منجر به دفع آب بیشتری از بدن می‌شود، در طول روز تشنگی آنها تشدید می‌شود.نباید مصرف پروتئین را صفر کنید، اما می‌گوییم غذای پر از پروتئین نخورید. پروتئین در اندازه متعادل و معمول مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند؛ پس سعی کنید زیاده‌روی در مصرف پروتئین در وعده سحری نداشته باشید چراکه منجر به تشنگی در طول روز می‌شود.

همچنین از انجام تحرکات زیاد در زمان روزه‌داری اجتناب کنید. تحرک برای سلامت بدن لازم است اما بهتر است تحرک را به زمان نزدیک افطار و یا بعد از افطار موکول کنیم تا بروز تشنگی را در ما تشدید نشود.

این کارشناس تاکید کرد: ایام ماه مبارک رمضان و ایام نوروز امسال با هم تلاقی پیدا کرده‌اند بنابراین در استفاده از آجیل‌های شور احتیاط کنید و بدانید اگر طی دید و بازدید شبانه از اجیل و تنقلات شور استفاده کنید، در طول روز نیاز بدن شما به آب بیشتر خواهد بود.و همچنین  چای، قهوه، نسکافه و ... نوشیدنی‌های مدر هستند و به دلیل بیرون‌ روی زیاد، نیاز بدن به آب را بیشتر می‌کنند و بهتر است در استفاده از این نوشیدنی‌های زیاده روی نکنیم و برای تأمین مایعات بدن فقط و فقط از آب استفاده کنیم.

  • گروه خبری : اخبار مناسبتی,بیمارستان الغدیر ابهر,اخبار علمی
  • کد خبر : 1290
کلمات کلیدی
سیده سعیده  موسوی
خبرنگار

سیده سعیده موسوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید