- 1404/06/12 - 09:53
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZbL
متخصص طب سنتی ایرانی: تغذیه سالم، پایهای اساسی برای حفظ سلامت و درمان بیماریها است
دکتر نرجس خواصی با تأکید بر نقش کلیدی تغذیه در سلامت بدن، توصیه کرد که مصرف غذاهای طبیعی و سنتی جایگزین مواد فرآوری شده شود و نحوه انتخاب و زمانبندی وعدههای غذایی با توجه به مزاج فرد و شرایط فصلی تنظیم گردد.

به گزارش پایگاه خبری وبدا- زنجان، دکتر نرجس خواصی، متخصص طب ایرانی-اسلامی، در برنامه سیب سلامت رادیو با اشاره به اینکه «شکم خانه همه دردهاست» و «ما همان چیزی هستیم که میخوریم»، گفت: در طب سنتی ایرانی تغذیه به عنوان پایهای اساسی برای حفظ سلامتی مطرح است و مواد غذایی نه تنها برای سیر کردن، بلکه به عنوان درمانگر بیماریها شناخته میشوند.
وی تأکید کرد که درمان بیماریها میتواند با استفاده از غذاها و غذا-داروها بر اساس مزاج فرد انجام شود و توجه به ترکیبات و خواص غذای مصرفی، اعم از گرمی، سردی، خشکی و رطوبت نقش مهمی دارد.
این متخصص طب سنتی ایرانی بر ضرورت پرهیز از مصرف مداوم غذاهای فرآوری شده صنعتی مانند کیک، سوسیس و کالباس و جایگزینی آنها با خوراکیهای طبیعی و سنتی تأکید کرد. همچنین وی به اهمیت زمانبندی مناسب وعدههای غذایی و میانوعدهها اشاره کرد و یادآور شد که دریافت کالری اضافی، به ویژه از منابع چربی، نان و برنج، میتواند منجر به تولید مواد زائد در بدن و افزایش وزن شود.
وی افزود در طب ایرانی میزان و نوع غذا باید با مزاج فرد، شرایط فصلی و وضعیت جسمانی هماهنگ باشد، مثلاً در تابستان غذاهای سبک و کمحجم و در زمستان غذاهای گرم و ادویهدار توصیه میشود. استفاده از روغن زیتون و روشهایی مانند بخارپز، کباب کردن و تفت دادن ملایم، در مقابل سرخ کردن غذا، روشهای صحیح تغذیه سالم هستند.
دکتر خواصی در پاسخ به برخی پرسشهای شنوندگان، تصریح کرد که سلامت تنها به تغذیه مرتبط نیست و شش اصل حفظ سلامتی (سته ضروریه) شامل تغذیه، خواب، استرس، ورزش، شرایط محیطی و مزاج ژنتیکی نیز تأثیرگذارند. همچنین توصیه کرد برای افرادی که دچار نفخ و مشکلات گوارشی میشوند، استفاده از سبزیجات پخته و نرمشده جایگزین سبزیجات خام شود و در صورت بروز مشکلات گوارشی مکرر، مراجعه به پزشک ضروری است.
در پایان، دکتر خواصی به نکاتی درباره مصرف میوهها اشاره کردند و خاطرنشان کرد که مصرف زیاد میوه ممکن است باعث افزایش رطوبت در بدن و افزایش وزن گردد، پس بهتر است میوهها به جای آبمیوه در وعدههای مشخص و متعادل مصرف شوند. همچنین او بر اهمیت شستشوی دقیق میوهها و سبزیجات به دلیل کوددهی و جلوگیری از آلودگیهای میکروبی تأکید کرد.

نظر دهید