[صفحه اصلی ]    
بخش‌های اصلی
معرفی روابط عمومی دانشگاه::
آرشیو اخبار وب دا::
اطلاعیه::
اطلاع رسانی::
فرهنگ سلامت::
سلامت و رسانه::
هفته سلامت::
پرسش شما-_ پاسخ ما::
کرونا ویروس::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پیوند های مرتبط

پایگاه خبری- اطلاع رسانی وب دا 

وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

خبرگزاری های جمهوری اسلامی ایران

روزنامه ها و نشریات محلی

,سایت و وبلاگ های روابط عمومی

بانک صادرات

انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در زنجان

انجمن خیریه حمایت از بیمارانمبتلابه سرطان استان زنجان

جمعیت حمایت از بیماران ام اس استان زنجان

انجمن خیریه حمایت از سلامت روان استان زنجان

موسسه خیریه امدادگران عاشورا زنجان

کتابخانه مجازی پزشکی

..
اخبار وزارت بهداشت
..
:: هشدار استفاده از نمک های غیر استاندارد و غیر مجاز/نمک دریا بدون پروانه ساخت بدلیل وجود ناخالصی توصیه نمی شود ::
 | تاریخ ارسال: 1401/6/22 | 
مدیرنظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی استان؛  AWT IMAGE
هشدار استفاده از نمک های غیر استاندارد و غیر مجاز/ نمک دریا بدون پروانه ساخت بدلیل وجود ناخالصی توصیه نمی شود
   مدیرنظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی استان با بیان اینکه نمک های غیراستاندارد به صورت کاملاً غیر مجاز تهیه می‌شود؛ افزود:  این دسته از نمک ها بدون نظارت دستگاه های اجرایی از جمله معاونت غذا و دارو، در شرایط غیر بهداشتی، بدون فرایند تصفیه و غنی سازی تولید می گردند. مصرف این نمک ها بدلیل عوارضی که در پی دارند به هیچ عنوان توصیه نمی شود.


لاله احرامی مدیریت نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی استان؛  صبح امروز در گفتگو با خبرنگار وب دا مرکز زنجان؛  ضمن هشدار مصرف نمکهای غیر استاندارد عوارض این گونه نمکها را شامل: کمبود ید، وجود ناخالصی های فراوان، نمک دریا برشمرد و افزود: کمبود ید هنوز یک مشکل بهداشت عمومی در دنیاست و اکنون تعدادی از‌کشورها از جمله ایران توانسته‌اند با افزودن ید به نمک این مشکل را حل کنند .

وی گفت: نمونه برداری از نمک کارخانه ‌ها از اقدامات وزارت بهداشت و معاونت های غذا و داروی سراسر کشور برای پایش ید است که درصورت لزوم، اقدامات قانونی نیز انجام می‌شود. نمک خوراکی با کیت (دستگاه) یدسنج، اندازه‌گیری می‌شود.

احرامی افزود: عوارض کمبود ید طیف وسیعی از عقب‌ماندگی‌های ذهنی، اختلال در تکلم، نابینایی، ناشنوایی و... را در برمی‌گیرد.

وی گفت: کمبود ید در دوران بارداری موجب ابتلای کودک به عقب‌ماندگی ذهنی و جسمی نوزاد می‌شود. همچنین موجب کاهش ‌امتیاز بهره هوشی کودک شده و سلامت کشور به خطر می‌افتد.

مدیرنظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی استان  افزایش مصرف نمک های غیر استاندارد و بدون ید را باعث افزایش این عوارض در انسان می گردد. استفاده از نمک‌های یددار، از جمله مهم‌ترین و آسان‌ترین روش‌های پیشگیری از اختلالات تیروئید می باشد  

احرامی گفت: نمک های غیر استاندارد و غیر مجاز بدلیل اینکه مراحل تصفیه را طی نمی کنند دارای ناخالصی ها و آلودگی های فراوان می باشند و افزود:بررسی‌های آزمایشگاهی نشان داده‌ است، این نمک‌ها سرشار از فلزات سنگین و ناخالصی‌هایی همچون سرب، آرسنیک و کادیوم، جیوه، سنگ گچ، سولفات کلسیم و سایر ناخالصی ها هستند که دسته ای از این ناخالصی ها سرطانزا می باشند.

وی با بیان اینکه عرضه و مصرف نمک دریا بدون پروانه ساخت بدلیل وجود ناخالصی های محلول و غیر محلول در آن شامل سرب، ارسنیک و گچ، عدم وجود ید و بدلیل عدم انجام فرایند تصفیه توصیه نمی شود افزود: فروش نامناسب و فله‌ای‌ نمک‌ها در عطاری‌ها که با ادعای دارویی‌بودن به فروش می‌‌رسد، نه تنها هیچ اثر مناسبی بر سلامتی ندارد بلکه برای سلامتی مضر و خطرناک نیز می باشد؛ زیرا وجود این ناخالصی ها علاوه بر ایجاد ناراحتی های کلیوی و کبدی، باعث می گردد که شوری نمک کمتر احساس شده و همین امر باعث مصرف بیشتر نمک می شود.

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی استان توجه به برچسب نمک ها، بهترین راه انتخاب داسنت و تصریح کرد:بهترین نمک محصولی است که دارای مشخصه تصفیه تبلور مجدد بوده و رنگ آن کاملاً سفید و دانه بندی آن کروی شکل، یددار، دارای شماره پروانه ساخت و تولید شده در کارخانجات معتبر باشد.
 
وی توصیه نمود؛ توجه به اطلاعات مندرج بر روی بسته بندی نمک در هنگام خرید یکی از راه های انتخاب صحیح نمک مصرفی می باشد.

احرامی یکی از مشخصات نمک های تصفیه شده خوراکی برای مصرف کنندگان، درج واژه "نمک تصفیه شده یددار" اعلام کرد و افزود: توصیه می شود در هنگام خرید به شماره پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و سایر مشخصات از جمله نام و آدرس واحد تولیدی نمک بر روی بسته بندی نمک توجه شود.
دفعات مشاهده: 186 بار   |   دفعات چاپ: 8 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان