جلسه راهکارهای عملی جهت جلوگیری از استهلاک کادر بهداشت و درمان برگزار شد
| تاریخ ارسال: 1399/10/17 |
جلسه راهکارهای عملی جهت جلوگیری از استهلاک کادر بهداشت و درمان برگزار شد
به همت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، اولین جلسه همفکری نحوه انگیزهدهی و تعامل با کارکنان فعال کرونا، متشکل از واحدهای مختلف دانشگاه درخصوص راهکارهای عملی، جهت جلوگیری از استهلاک کادر درمان و بهداشت برگزار شد .
پایگاه خبری وبدا – زنجان، به گزارش مفدازنجان، سهشنبه ۱۵ دی ماه دکتر حسین عمارلو در جلسه همفکری نحوه انگیزهدهی و تعامل با کارکنان فعال کرونا در باشگاه علمی فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی، ضمن اشاره به دستور ریاست دانشگاه در جلسه هیئت رئیسه مبنی بر تشکیل کمیتهای متشکل از واحدهای مختلف دانشگاه درخصوص راهکارهای عملی، جهت جلوگیری از استهلاک کادر درمان و بهداشت، اظهار داشت: اجرای برنامههای انگیزهدهی به کارکنان مراکز بهداشتی درمانی با هدف کاهش فرسایش شغلی و ایجاد نشاط روحی انجام میشود و در حال حاضر که با کاهش تعداد بیماران در بیمارستانها مواجه هستیم، و هنوز موج بعدی شروع نشده است، و بهترین فرصت برای برگزاری برنامههای فرهنگی، رفاهی و روانی در مراکز درمانی است .
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ادامه به چند محور برنامههای پیشنهادی معاونت فرهنگی دانشجویی ازجمله رفاهی، فرهنگی، ورزشی، حمایتهای مالی و ویژه دانشگاه تاکید کرد .
دکتر امید ساعد عضو هیئت علمی گروه روانشناسی بالینی نیز در این جلسه ابراز داشت: در گام اول بهتر است از خود پرستاران و افراد درگیر نیازسنجی اولیهای جهت یافتن راهکارهای عملی کاهش فرسودگی شغلی انجام شود و با توجه به بازخوردهای دریافتی برنامهریزیهای لازم صورت پذیرد .
وی تصریح کرد: شناسایی افراد دارای ریسک و کاهش استرس، و جلوگیری از انتشار اضطراب بین افراد دیگر، و تبیین موضوع عدم قطعیت اتمام بیماری، یکی از گامهای اساسی این موضوع میباشد .
عضو گروه روانشناسی بالینی دانشگاه ضمن اشاره به مداخلات ضروری روانشناسی در مراکز درمانی اظهار داشت: باید در یک اقدام فوری در بیمارستانها مراکز مشاوره مداخلهای ایجاد شود.
در ادامه معاون فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه خاطرنشان کرد: باید در خصوص تجهیز ایمنی افراد درگیر در بخشهای کرونا سعی وافری داشته باشیم که خود این موضوع به کاهش استرس افراد کمک میکند.
حجتالاسلام باقری افزود: با برگزاری برنامههای فرهنگی متنوع، جهت افزایش نشاط کاری، و ارتقاء معنوی به بالاترین نشاط و آرامش روحی این عزیزن کمک کنیم.
دکتر بهمن لازمی مدیر بیمارستان ولیعصر (عج) نیز با اشاره به عدم استفاده پرسنل از مرخصیهای سالانه خود به علت بحران کرونا، پیشنهاد ذخیره مرخصیهای استفاده نشده را داده و فضاسازی مناسب محیطهای بیمارستانی و ارزشگذاری کادر درمان از طریق رسانههای جمعی را خواستار شد.
در ادامه دکتر اکبر نظری مدیر بیمارستان آیت الله موسوی نیز ایجاد مرخصی تشویقی، تعیین فرموال دقیق و قابل دفاع پرداختیهای پرسنل را، از دیگر راههای کاهش فرسایش شغلی در بحران کنونی برشمرد .
مسئول امور رفاهی دانشگاه نیز با اشاره به وضعیت استخدامی بیثبات برخی از نیروهای شرکتی افزود: نیروهای شرکتی جزو نیروهایی هستند که بیسار زحمت میکشند ولی دچار غفلت از آنها شدهایم و باید فکری اساسی برای این گروه از کارکنان داشته باشیم .
رضا شامی با بیان اینکه با حضور سرزده در بخشهای مختلف مراکز درمانی، قدردان کار سخت بهداشت و درمان در شرایط کرونایی امروز کشور باشیم، افزود: اقدامات امور رفاهی دانشگاه ازجمله کارتهای خرید اعتباری، بن تخفیف و سایر اقدامات رفاهی دانشگاه هم حائز اهمیت است .
رضا بهمنی مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه نیز اظهار داشت: امسال تعیین کارمند نمونه را حذف نموده و اعلام کردیم امسال همه پرسنل نمونه هستند و به همه لوح تقدیر و هدیه اهدا نمودیم .
مدیر بیمارستان شهید بهشتی نیز ابراز کرد: گاهی ما خودمان با ادبیات کلامی، باعث ایجاد تبعیض بین پرسنل میشویم، به عنوان مثال همیشه پرستاران را میگوییم و از دیگر پرسنل همچون: نیروهای بهداشتی، رادیولوژیست و نیروهای خدماتی غافل هستیم .
افشین مطبوعی خاطر نشان کرد: امسال ما بازخوردهای خوبی از مردم در خصوص قدردانی از کادر درمان را شاهد هستیم و این نشانه خوب و امیدوارکنندهای است .
نماینده معاونت بهداشت دانشگاه نیز با اشاره به توجه بیشتر به سرمایههای انسانی سازمان اظهار داشت: توجه به سلامتی جسمی و روحی و مدیریت استرس در پرسنل از گامهای اساسی حفظ سرمایه انسانی است .
دکتر داوود رحمانی افزود: عادیانگاری از سمت مردم خطر بزرگی ست که باید مورد توجه قرار گیرد و حفظ شرایط موجود بسیار سختتر از رسیدن به شرایط زرد امروز است .
دکتر اکرم میرزاپور مسئول دانشجویان نیز با بیان اینکه دانشجویان در دوران کرونا بسیار مظلوم واقع شدهاند و شرایط بسیار سختی در امتحانات پیشکارورزی و دستیاری را شاهد بودند خاطر نشان کرد: بحث واکسیناسیون سریعتر کادر درمان باید در اولویت اصلی دانشگاه قرار بگیرد .
برگزاری مسابقات ورزشی مجازی پرسنل و فعالیتهای ورزشی از سایر نکاتی بود که بود که سعید احمدی مدیر تربیت بدنی معاونت به آن اشاره نمود .
در انتها دکتر عمارلو با جمعبندی بیانات موثر اعضای جلسه به ایجاد کمیتههای روان، رفاهی، فرهنگی ورزشی و معنوی، به بررسی موارد در کارگروههای تخصصی متشکل از اعضای جلسه تاکید کرد .