رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در جلسه ویدئو کنفرانس با خبرنگاران اعلام کرد:
بامشارکت دانشگاه و چندکشور اروپایی کاربزرگی درنانو فناوری انجام شده است/ انجام بیش از 10 هزار تست آزمایشگاهی در استان تاکنون
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان درجلسه ویدئو کنفرانس در پاسخ به سوال خبرنگاران به بیان اقدامات و عملکرد ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس دراستان و تاثیرات و افتخارات دانشگاه علومپزشکی استان در دنیا و کشور پرداخت.
به گزارش وب دا - زنجان؛ دکترپرویز قزلباش رئیس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان عصر دوشنبه 15اردیبهشت در نشست ویدئو کنفرانسی با اصحاب رسانه استان با اشاره به سفر اخیر دکتر هملمن نماینده سازمان بهداشت جهانی به زنجان گفت: خوشبختانه با اجرای موفق طرح پایلوت تست سرپایی در زنجان که وزیر بهداشت در جلسه ستاد ملی کرونا نیز از آن به عنوان کار زیبای پایلوت در زنجان نام برد، دکترهملمن با مشاهده و بررسی این طرح و از کار دقیق انجام شده در این زمینه در استان حیرت زده شد و بلافاصله پیشنهاد مستند سازی این طرح با امضای WHO و انتقال تجربه به منطقه خاورمیانه و آسیا و دنیا را دادند.
وی افزود: طرح کار متفاوتی است چون بر مبنای غربالگری انجام شده یعنی با حداقل هزینه با غربالگری، بیماران شناسایی شدند و از میان اینها به صورت هدفمند بیماریابی انجام شد با غربالگری بالینی تعدادی از مردم جدا شدند و از آنها تستها انجام شد و اقدامات بعدی انجام شد .
دکترقزلباش دلیل اهمیت و حضور نماینده سازمان جهانی بهداشت در زنجان را همچنین برگزاری جشنواره بین المللی عکس سلامت روان دانست و افزود: این جشنواره که با حضور بیش از 3500 عکاس حرفه ای از سراسر جهان برگزار شدو با همکاری سازمان بهداشت جهانی کتابی با امضای سازمان منتشر شد و به اقصی نقاط دنیا رفت.
وی در ادامه با بیان این نکته که سازمان بهداشت جهانی هرکاری که انتخاب می کند و مهر تایید می زند بسیار سخت گیر و دقیق است تاکید کرد : همکاری بزرگی در نانو فناوری با مشارکت دانشگاه و چند کشور اروپایی و کشور فنلاند انجام شده با تلاش و فعالیت آقای دکتر شهبازی یکی از دانشمندان دانشگاه که نانو فناوری را با مشارکت کشور های اروپایی اجرایی کردند و بدلیل اعتباری که دانشگاه دارد گرنت این را خود کشور های اروپای پرداخت کردند امیدواریم در طی دوران کرونا و پسا کرونا این روابط را ساماندهی کنیم و توانمندی خود را نشان بدهیم.
رئیس کلان منطقه شش امایشی کشور افزود: باوجود همه مشکلات استانی و کشوری پذیرش دانشجوی خارجی در استان داشتیم که در تاریخ دانشگاه بی سابقه بود و همین طور در رتبه بندی جهانی در عرض هفته گذشته در سیستم رنگینگ جهانی تایمز شرکت کردیم و جزو 600 دانشگاه دنیا در کنار دانشگاههای مطرح دنیا قرار گرفتیم و جزو11 دانشگاه ایرانی تاثیر گذار در دنیا شناخته شدیم و همینطور در بحث سامانه و مدیریت در حوزه سکته های حاد مغزی دو موقعیت بسیار عالی را بیمارستان ولی عصر به خود اختصاص داده در زمینه سکته های حاد مغزی توانستیم یکی از بالاترین نشان های ارو پا را به خود اختصاص بدهیم با توجه به توانمندی دانشگاه ،استان و گروههای علمی و اعضای هیات علمی است که افتخار بزرگی است.
دبیر ستاد استانی کرونا در ادامه با پاسخ به سوال خبر نگاران در زمینه اقدامات و فعالیتهای انجام شده در پیشگیری و کنترل کرونا در استان نیز گفت: ویروس کرونا همچنان ناشناخته بوده و رفتار آن عوض نشده است و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، شواهدی از ضعیف شدن ویروس کرونا وجود ندارد و تنها راه پیشگیری از ابتلا به این ویروس و شیوع آن، رعایت فاصله اجتماعی است.
وی با تاکید بر اینکه تا به امروز به صورت سرپایی بیش از 10 هزار نفر را تحت پوشش تست ازمایشگاهی قرار دادیم که با آزمایش سرپایی بیش از هزار نفر آزمایش مثبت داشتند گفت: وی گفت: R0در استان در حال حاضر 1/21 است که وضعیت خوبی داریم و همینطور غربالگری سری دوم را انجام دادیم.
مقام عالی دانشگاه گفت: در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، برخی مشاغل تعطیل شده بودند که پس از مدتی مقرر شد تا مشاغل کمریسک برای آغاز فعالیت خود در سامانه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای دریافت پروتکلهای بهداشتی ثبتنام کنند، افزود: فعالیت این مشاغل و رعایت پروتکلهای بهداشتی آنان از سوی نمایندگان دستگاههای متولی امر انجام میشود.
این مسئول تصریح کرد: پس از بازگشایی مشاغل کمریسک برای تعیین تکلیف در خصوص بازگشایی اماکن مذهبی، ماموریتی از طرف ستاد مبارزه با کرونا به وزارت بهداشت داده شد که هدف از انجام این ماموریت، تعیین و تکلیف بازگشایی و یا بسته بودن اماکن مقدسه، امامزادهها، مساجد و تکیهها و برگزاری نماز جماعت در استانهای کشور است.
رئیس دانشگاه، با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دو شاخص مهم برای ماموریت محول شده به خود تعیین کرده که اولی تعداد بیماران مبتلا به کرونای بستری در بیمارستان شهرستانها طی ۱۴ روز گذشته به طور متوسط کمتر از یک مورد باشد و دیگری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت را در وضعیت سفید یا مناطق کمخطر را مورد توجه قرار دادند، ادامه داد: وضعیت استان زنجان بر اساس بررسیهای صورت گرفته برای برگزاری نماز جمعه و جماعت مناسب نیست.
دکترقزلباش با اشاره به اینکه شاخص اعلام شده در خصوص وضعیت سفید، زرد و قرمز در کشور ملاکی برای ارزشیابی دانشگاههای علومپزشکی کشور نیست، اظهار کرد: بر اساس شاخص وزارت بهداشت برای مناطق و شهرهای دارای کمتر از یک مورد بیماری سفید، یک تا سه مورد بیماری در روز زرد و بالای سه مورد بستری منطقه قرمز اعلام شد و برای مناطق کمخطر مبنا قرار دادند که این شاخص نیز در مناطق کمخطر بیماری کرونا شکننده بوده و امکان تغییر آن با افزایش افراد مبتلا و بستری در بیمارستانها وجود دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس شاخص و تقسیمبندی اخیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وضعیت استان زنجان قرمز و شهرستانهای طارم، خدابنده و ایجرود نیز زرد اعلام شده است، افزود: تقسیمبندی اعلام شده بر مبنای اطلاعات کسب شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و اعلام آخرین اطلاعات و اصلاحات لازم در خصوص بیماری کرونا توسط دانشگاههای علومپزشکی بوده است.
این مسئول با تاکید بر اینکه وضعیت قرمز استان زنجان بیانگر این موضوع است که نمیتوان مراسم مذهبی در مساجد و نیز تجمع دیگری را برگزار کرد، زیرا حتی این موضوع در شهرهایی با وضعیت سفید نیز بر اساس پروتکلهای بهداشتی امکانپذیر خواهد بود، تصریح کرد: وضعیت و شاخص رنگهای استانها بر اساس افراد بستری اعلام شده است؛ بنابراین ملاک واقعی ارزشیابی استان و دانشگاههای علومپزشکی نیست.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه نمیتوان اثر اعلام روانی رنگ قرمز را بر مردم انکار کنیم، ادامه داد: اعلام وضعیت قرمز هم میتواند مثبت باشد هم منفی، زیرا اقدامات انجام گرفته را زیر سئوال میبرد ولی از لحاظ مثبت سبب مراقبت بیشتر و رعایت پرتکلها و نکات بهداشتی و نیز فاصلهگذاری اجتماعی میشود.
دبیرستاداستانی کرونا با بیان اینکه بر اساس اقدامات انجام شده، روند آزمایشهای بیماران مثبت کرونایی در استان زنجان کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: طی چند روز گذشته تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان تکرقمی شده و میزان بیماران بستری در بیمارستانها نیز در این مدت یا ثابت بوده و یا به سمت نزولی پیشرفته و همچنان ادامه دارد.
وی یادآور شد: بر اساس پیشبینی در برخی از مقالات، استان زنجان باید با پیک وحشتناک بیماری کرونا مواجه میشد که خوشبختانه با اقدامات انجام شده و همکاری مردم زنجان، استان با این بحران مواجه نشده است.
دکتر قزلباش خاطرنشان کرد: کنترل ورودی شهرها همانند گذشته نیست ولی در شهرستان طارم همچنان کنترلهایی در ورودی شهر برای جلوگیری از ورود آلودگی ویروس کرونا به استان انجام میشود، زیرا تبادلهای زیادی بین استان زنجان و شمال کشور وجود دارد ولی تنها راه ارتباطی زنجان به شمال از طریق طارم نیست.
|