درپی شیوع کروناویروس؛
پرداخت کمک هزینه بلاعوض به افرادی که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در نشست خبری کروناویروس، با اشاره به پرداخت کمک هزینه ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی بین افرادی که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند اظهار داشت: این مبالغ به صورت بلاعوض پرداخت میشود.
پایگاه خبری و اطلاعرسانی وبدا- زنجان، محمدرضا یوسفی قبل از ظهر شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه سالجاری در نشست خبری کروناویروس، با تشریح اقدامات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارداشت: باتوجه به شیوع ویروس کرونا هریک از دستگاههای اجرایی به فراخور مسئولیت و وظایفی که بر عهده دارند بخشی از امورات کار را، با محوریت ستاد مبارزه با کرونا در استان، که دانشگاه علوم پزشکی، به مسئولیت دکتر حقیقی و دکتر قزلباش است، بر عهده گرفتند، و تقسیم کار بین دستگاهها انجام شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان افزود: این اداره در این راستا، از سوم فروردین ماه سال جاری به موجب بند ۲ مصوبات کارگروه رفع موانع تولید در اولین جلسه استان، ماموریت یافت که کمیته پیشگیری و نظارت بر مسائل بهداشتی را در واحدهای تولیدی و صنعتی پیگیری کند.
وی با اشاره اقدامات انجام شده در سطح استان، تصریح کرد: در راستای مبارزه با کرونا اقدامات و تصمیماتی در سطح ملی انجام شد و ما هم متناظر با آن در استان اقداماتی را داشتیم که، ابتدا پیشبینی کردیم تعدادی از کارگران و شاغلین که تحت تاثیر کرونا از کار بیکار شدند و برخی از مشاغل به لحاظ ماهیت کارشان، مشتریان خود را از دست دادند، و فعالیتها و کسب و کارها به موجب تصمیماتی که در ستاد مقابله با کرونا گرفته شد، تعطیل شدند، که در این راستا، اواخر سال گذشته، سامانه بیمه بیکاری در وزارتخانه طراحی شد ک در استان زنجان این سامانه، بلافاصله همزمان با کشور فعال شد و تا به امروز ۶ هزار و ۷۰۰ نفر به تفکیک در بخش صنعت، کشاورزی و خدمات در این سامانه ثبت نام کردهاند.
یوسفی ادامه داد: در این خصوص در بررسی آمار ثبت نام در شهرستانها، افرادی که مشمول قانون تامین اجتماعی باشند میتوانند از مقرری بیمه بیکاری برخوردار شوند که در مرحله اول هزار و ۷۰۰ نفر از افراد ثبت نام شده را به تامین اجتماعی استان معرفی کردیم تا اقدامات اولیه برای برقراری مقرری آنها فراهم شود، و تعدادی هم براساس گزارشهای اخذ شده، مقرری شان برقرار شد، و منتظر هستیم که مابقی نتایج نهایی هم از طرف سازمان تامین اجتماعی استان اعلام شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان افزود: برای این منظور دولت ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار پیشبینی کرده که امیدوار هستیم هرچه سریعتر این شرایط مساعدتر شود و نیازی به پرداخت این مبالغ نباشد و کارگران عزیز زحمتکشی که به نحوی کارشان را از دست دادند به محیطهای کاری خودشان دوباره برگردند.
وی تصریح کرد: ثبت نام این موارد برای پیشگیری از کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی غیر حضوری است و نیازی به حضور کارگران نیست.
به گفته یوسفی اقدام بعدی بحث پرداخت کمک هزینه ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی بین نیم دهک اول جامعه که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند و فاقد درآمد ثابت هستند، بود که این هم بلافاصله انجام شد و مشخصات افراد برخوردار از این کمکهای معیشتی، در سامانه رفاه ایرانیان ثبت شده که نیاز به انتشار نیست. ولی برای اطمینان خاطر آنهایی که میخواهند اطلاع حاصل کنند که این وجود واریز شده، میتوانیم به سامانه مراجعه، و مشخصات افراد را ببینیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان افزود: این مبالغ به صورت بلاعوض پرداخت میشود و حدود ۳ میلیون نفر از افراد جامعه را که شامل یک تا یک و نیم میلیون خانوار میشود را تحت پوشش قرار میدهد.
یوسفی اقدام بعدی را پرداخت یک میلیون تومان به حساب سرپرستان خانوار برشمرد و عنوان کرد: سرپرستان خانوار با ارسال کد ملی خود به شماره ۶۳۶۹، میتوانند این تسهیلات را درخواست کنند که در این خصوص، در مرحله اول به ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار پرداخت شده، و ۵ میلیون خانوار بعدی هم ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه مدت بازپرداخت این تسهیلات ۲۷ ماهه است که سه ماه دوره تنفس و ۲۴ ماه دوران بازپرداخت است، اظهار داشت: برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع کرونا نیز، دولت مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان تامین اعتبار کرده که در همین هفته سوم اردیبهشت ماه دستورالعملهای مربوطه ابلاغ میشود و امیدوار هستیم که از انتهای این هفته یا اوایل هفته آینده امکان ثبت نام واحدهای تولیدی که متاثر از کرونا هستند در سامانه کارا فراهم شود.
به گفته یوسفی سامانه کارا، سامانهای است که برای اشتغال روستایی و فراگیر متقاضیان فراهم شده، تا در سریعترین زمان ممکن، این وجوه برای کارفرمایانی که کارگران خودشان را اخراج نکردند و با وجود تاثیراتی از شیوع کرونا، همچنان به فعالیت خود ادامه دادند، یا احیانا اگر واحد تولیدی که بنا به دستور دولت موقتا تعطیل شده، زمان بازگشت به چرخه تولید بتواند از این تسهیلات برخوردار شود که رقم این تسهیلات به ازای هر کارگر ۱۲ میلیون تومان خواهد بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان افزود: واحدهای تولیدی که بنا به دستور دولت فعالیت خودشان را متوقف کردند به ازای هر کارگر ۱۶ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت با نرخ ۱۲ درصد با بازپرداخت ۲۴ ماه دریافت خواهند کرد.
یوسفی با بیان اینکه علاوه بر اینها معاونت تعاون وزارت رفاه در ارتباط با تعاونیهایی که برای تولید اقلام بهداشتی و مواد ضدعفونی و گندزدا همکاری داشتند در این دوران، هم کمکهای بلاعوض در نظر گرفته بود و هم تسهیلات قرضالحسنه، تا از بخشی از تعاونیهای تولیدکننده محصولات بهداشتی حمایت کند.
وی اظهار داشت: کمیته نظارت همان سوم فروردین ماه سالجاری با مسئولیت اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی شکل گرفت و تا امروز به امر توزیع الکل، ژل ضدعفونی و سایر محلولهای ضد عفونی و گندزدا، اقلام بهداشتی نظیر ماسک و دستکش از طریق شرکت تعاونی داروسازان استان زنجان اقدام نموده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان تصریح کرد: توزیع اقلام بهداشتی به تمام واحدهای تولیدی و صنعتی با نظارت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکنون انجام شده و مشکلی را در ارتباط با بحث اقلامی که واحدهای تولیدی و صنعتی نیاز دارند، نداشتیم.
یوسفی با اشاره به ابلاغ پروتکلهای بهداشتی به واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و همچنین معدنی ابراز کرد: نظارتهای لازم برای اجرای پروتکلها به تفکیک نوع فعالیت هر واحد تولیدی، و صنعتی، معدنی و کشاورزی انجام شده، و به تفکیک قسمتهای مختلف این پروتکلها تهیه، ابلاغ و نظارت شده و چک لیستی از وظایف کارفرمایان در مقابله با کرونا هم با ایجاد یک وحدت رویه تشکیل شده تا کارفرمایان بدانند که در این ارتباط چه وظایف و تکالیفی را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه به موجب ماده ۸۵ قانون کار، کلیه کارفرمایان موظف هستند که کلیه لوازم، وسایل حفاظت و ایمنی و بهداشتی را در اختیار کارکنان خودشان قرار دادند تصریح کرد: در این راستا هم یک برنامه عملیاتی برای بازرسی از کارگاههای استان تهیه شد، که تیمهای بازرسی متشکل از نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی، معاونت بهداشت استان و همچنین اداره کل صمت استان، به طور مرتب بازرسی دارند و گزارش بازرسی و وضعیت ابتلای کارگران به ویروس کرونا به صورت کاملا به دقت رصد میشود و گزارشات را هر دو روز یکبار دریافت، و به استانداری و دانشگاه علوم پزشکی انعکاس میدهیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان به اجرای رزمایش در روزهای گذشته در واحدهای تولیدی و صنعتی و شرکتهای صنعتی استان با کمک بسیج کارگری و همتی که تیم جنگ نوین سپاه استان داشتند اشاره و اظهار داشت: در همان ابتدای ۱۶ فروردینماه که واحدهای تولیدی و صنعتی به فعالیت بازگشتند، با کمک این تیم، تمامی شهرکهای صنعتی استان، با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استان، تمام محیطهای تولیدی و صنعتی در همان ابتدای امر ضدعفونی و گندزدایی شد و آموزشهای لازم به کارگران از طریق مراکز خانههای بهداشت کارگری مستقر در واحدهای تولیدی و صنعتی مسئولین اچ اس سی و ایمنی انجام شد.
یوسفی ادامه داد: همچنین در واحدهای تولیدی و صنعتی که فاقد مسئول بهداشت یا خانه بهداشت بودند رابطین بهداشتی مشخص شد و با آنها ارتباط مستقیم برقرار، و وضعیت بهداشتی واحدهای تولیدی و صنعتی رصد شد.
وی با اشاره به بحث فاصله گذاری اجتماعی اظهار داشت: بحث فاصلهگذاری در واحدهای تولیدی و صنعتی از همان روزهای اول به خوبی اجرا میشود و نظارتهای لازم و احیانا تذکرات به کارفرمایانی که کوتاهی کنند حتما به موقع داده میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان وضعیت بهداشتی واحدهای تولیدی و صنعتی ما به همت دستگاههای ذیربط، کارفرمایان عزیز و همچنین کارگران عزیز و زحمتکش حاضر در سنگرهای تولید تا به امروز انجام شده و بحث صیانت از نیروی انسانی، از وظایف ذاتی، ماموریتهای مهم و راهبردهای اصلی وزارت است.
|