نظام سلامت در رسانههای گروهی (۶ فروردین ۹۹)
همدلیزنجان - ۱۳۹۹/۰۱/۰۵
۲۶ هزار نفر در زنجان تب سنجی شدند/ ارجاع ۱۸۴ نفر به مراکز درمانی
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با بیان اینکه نیروهای جمعیت هلال احمر زنجان در ۱۸ پست بازرسی سلامت هلال احمر مشغول تب سنجی شهروندان هستند، گفت: در دو هفته گذشته ۲۶ هزار نفر مورد تب سنجی و غربالگری در مبادی ورودی و خروجی استان قرارگرفته اند.
به گزارش همدلیزنجان؛ شهرام میرزائی با بیان این مطلب، اظهار کرد: ۲۰۱ نفر مشکوک به بیماری ویروس کرونا بوده اند که از این تعداد ۱۸۴ نفر به مراکز درمانی ارجاع داده شده اند وی یادآور شد: ۳۴۲ نفر از داوطلبان و ۹۵ پرسنل هلال احمر استان زنجان برای تست کرونا ویروس به روش تب سنجی و اطلاع رسانی به مردم به منظور پیشگیری از شیوع این ویروس در مبادی ورودی استان در پست بازرسی سلامت مستقر هستند
سهشنبه / ۵ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۷ - کد خبر: ۹۹۰۱۰۵۰۱۹۳۱ خبرنگار : ۵۰۱۶۷
کمبودی در داروی بیماران کرونایی و خاص نداریم
ایسنا/زنجان معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: در حال حاضر در استان کمبودی در داروهای بیماران مبتلا به کرونا و خاص وجود ندارد و به هر داروخانه استان حدود ۲۰۰۰ ماسک برای توزیع تحویل داده شده تا در دسترس مردم قرار گیرد.
جواد تاجکی دیروز (۴ فروردین) در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، ضمن تشریح اقدمات معاونت غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی زنجان، با بیان اینکه آمار بستریشدگان نشاندهنده این است که ظرفیت تختهای بیمارستانی پیشبینی شده برای کروناویروس هنوز پر نشده و تمهیداتی نیز برای پیک این بیماری اندیشیده شده است، افزود: به نظر میرسد در استان کمبود ژل ضدعفونیکننده دست و محلولهای ضدعفونیکننده نداشته باشیم، چرا که فاکتورهای صادر شده برای داروخانهها برگشت خورده که دلیل آن وجود این اقلام در داروخانهها بوده است.
این مسئول با اشاره به توزیع انواع دستکش از هفته گذشته در سطح داروخانههای استان، تصریح کرد: بر اساس قانون، داروخانهها در روزهای تعطیل نباید دایر باشند ولی امسال با توجه به شرایط موجود، همه داروخانههای استان در ایام تعطیلات نوروز اجازه فعالیت دارند و خدمترسانی میکنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی استان زنجان، با اشاره به اینکه علاوه بر داروخانههای شبانهروزی، ۱۵ داروخانه دیگر در شهر زنجان نیز فعال هستند، ادامه داد: امروز در داروخانههای فعال ماسک توزیع شده و به هر داروخانه حدود ۲۰۰۰ ماسک برای توزیع تحویل داده شده است تا در دسترس مردم قرار گیرد. تاجکی با بیان اینکه طبق پیشبینیها و با توجه به روند تولید و عرضه ماسک در استان، امیدواریم بتوانیم در روزهای آینده نیز این اقلام را توزیع کنیم، اگر چه با در خانه ماندن برای قطع زنجیره انسانی شیوع ویروس کرونا نیاز به ماسک نخواهیم داشت، اظهار کرد: امروز از لحاظ توزیع اقلام حفاظتی، وضعیت مناسبی داریم و معمولا این اقلام در داروخانههای استان باید در دسترس مردم وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه پیک بیماری کرونا در استان هفته پیش بود و احتمال دارد پیک بالاتری از این بیماری را پیشرو نداشته باشیم که این منوط به رعایت همه موارد توصیه شده به مردم است، افزود: اکنون نگرانی ما از شیوع این بیماری، این است که اگر کرونا گسترش پیداکند با کاهش ظرفیت پذیرش بیمارستانها و کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم شد. این مسئول با اشاره به اینکه فرضیه بیولوژیک بودن یا نبودن ویروس کرونا نیازمند مطالعات همهجانبه است که در آینده به این موضوع پاسخ داده خواهد شد، تصریح کرد: تمهیدات لازم برای پیشگیری از همهگیری بیماری کرونا در سطح وسیع پیشبینی شده، به طوری که ایجاد نقاهتگاه در راستای همهگیری این بیماری و کاستن از بار بیمارستانها پیشبینی شده است. معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی استان با بیان اینکه دایر کردن نقاهتگاه بر اساس پروتکلهای تعریف شده انجام میشود و حضور یک پرستار به ازای هر ۵۰ بیمار، اکسیژن درمانی، اقدامات حفاظتی، ارائه دارو و سایر امکانات مورد نیاز، ازجمله پیشبینیهای نقاهتگاهها است، ادامه داد: بیمارانی که پس از ترخیص از بیمارستان به دلایلی نمیتوانند در محیط زندگی خود حضور یابند، تحت نظارت پزشک، دوره نقاهت خود را در نقاهتگاهها طی میکنند. تاجکی با بیان اینکه هیچ کمبود دارویی برای بیماری کرونا در استان وجود ندارد و درحال حاضر به اندازه کافی داروهای مورد نیاز این بیماری در استان وجودداشته و به بیمارستانهای استان نیز ارسال میشود، خاطرنشان کرد: براساس گزارشهای دریافتی، کمبودی در داروهای بیماران خاص نیز در استان وجود ندارد و داروهای این بیماران در داروخانههای شهید رجایی، ۵ شهریور و هلالاحمر موجود است.
مهر - ۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۰۷ - کد خبر ۴۸۸۵۰۱۹
زنجان-معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: این استان به لحاظ توزیع اقلام پیشگیرانه بهداشتی کرونا در وضعیت مناسبی قرار دارد و کمبودی در این زمینه وجود ندارد. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر جواد تاج کی شامگاه دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان که بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه استان زنجان به لحاظ توزیع اقلام بهداشتی در وضعیت مناسبی قرار دارد، گفت: با کارهایانجامگرفته کمبودی در مورد این اقلام وجود ندارد، چراکه فاکتورهای صادر شدهبرای داروخانهها برگشت داده شده که دلیل آن وجود اقلام یاد شده در داروخانهها بوده است. وی افزود: یکی از معضلات نبود دستکش یکبار مصرف در داروخانههای این استان بود که با اقدامات انجام گرفته تولید و توزیع این مهم نیز از هفته گذشتهآغاز شده و به حد نیاز در این مراکز موجود است. تاج کی با بیان اینکه انواع ضد عفونی کنندهها در همه داروخانههای استانتأمین و توزیع شده که این روند همچنان ادامه خواهد یافت، گفت: مشکلی درزمینه تهیه و توزیع اقلام بهداشتید ر استان وجود ندارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با اشاره به فعالیت داروخانههای استان در ایام تعطیلات نوروز، گفت: به لحاظ شرایط حاکم به تمامی داروخانهها اجازه داده شد در تمامی ایام تعطیلات نوروزی فعالیت کرده و به خدمات رسانی مشغول باشند.
تاج کی افزود: در بین داروخانههای شبانه روزی استان تاکنون ۲ هزار عدد ماسک توزیع شده است. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان در ادامه با بیان اینکه پیک بیماری کرونا در این استان طی هفته گذشته بود، گفت: این امکان وجود دارد در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی اعلامشده، شاهد شیوع این بیماری باشیم، به همین جهت از شهروندان خواهش میکنیمبا در خانه ماندن نسبت به رفع معضل بیماری کروئنا اقدام کنند. تاج کی با بیان اینکه ظرفیت خالی برای پذیرش بیماران کرونایی وجود دارد، گفت: در بیمارستانهای استان ظرفیت خالی برای پذیرش بیماران کرونایی وجود دارد و هنوز همه تختها اشغال نشدهاند. وی با اشاره به راهاندازی نقاهتگاههای مجهز برای بیماران بهبود یافته، گفت: رأیهر ۵۰ تخت پرستار و امکانات تجهیزاتی، دارو، پزشک و غیره در نظر گرفته شده و در این میان بیماران پس از ترخیص از بیمارستان نمیتوانند در منزل باشند و در این مکان تا رسیدن به وضعیت ثبات تحت نظر قرار میگیرند.
سهشنبه / ۵ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۳ - کد خبر: ۹۹۰۱۰۵۰۱۹۵۹ خبرنگار : ۵۰۱۶۵
با سرمایهگذاری بخش خصوصی؛ تولید ماسک N۹۵ در زنجان آغاز شد
ایسنا/زنجان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: تولید ماسک N۹۵ در زنجان آغاز شد.
ناصر فغفوری دیروز (۴ فروردین) در جمع خبرنگاران، از آغاز تولید ماسک N۹۵ در زنجان خبر داد و اظهار کرد: به منظور رفع نیاز مراکز درمانی و برای نخستین بار در زنجان، تولید ماسک N۹۵ در زنجان آغاز شد. این مسئول ادامه داد: تولید ماسک N۹۵ در زنجان با سرمایهگذاری بخش خصوصی و با قابلیت بسیار مطلوب برای محافظت از پزشکان و پرستاران که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا قرار دارند، آغاز شده است.
وی افزود: کیفیت ماسکهای تولیدی توسط نهاد ناظر در دانشگاه علومپزشکی تایید شده است، به طوری که همه مراحل نصب ماشینآلات، تولید آزمایشی و اخذ موافقت از سوی علومپزشکی طی شد تا در اسرع وقت ماسکهای N۹۵ با کیفیت تایید شده در اختیار بخش درمان قرار گیرد.
فغفوری با اشاره به ظرفیت تولید، تصریح کرد: در مرحله اول ۱۵۰۰ ماسک و در هفتههای آتی روزانه ۲۰۰۰ ماسک تولید و در اختیار کادر پزشکی قرار میگیرد و این در حالی است که در حال حاضر بیش از ۱۴۰ هزار ماسک اعم از یکبار مصرف و پارچهای در استان تولید میشود.
رئیس سازمان صمت استان زنجان با اشاره به تولید مواد ضدعفونی کننده، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶ واحد، تولید مواد ضدعفونیکننده در سطح استان زنجان را بر عهده دارند، به طوری که واحدهای شیمی سبز اشراق، پویااندیش سلامت، پدیده شیمی قرن و زرین شیمیگستر خاورمیانه در حال تولید ماده ضدعفونیکننده بوده و شرکت کیمیا الکل اقدام به تولید الکل در استان میکند. همچنین شرکت ساینا به تازگی به واحدهای تولید مواد ضدعفونی کننده در استان پیوسته و شرکت پاکحیات نیز اقدامات لازم جهت تولید این محصول را انجام میدهد.
ایرنا - ۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۰۰ - کد خبرنگار: ۳۰۴۷ کد خبر: ۸۳۷۲۵۲۱۱
زنجان - ایرنا - شیوع ویروس کرونا در کشور، مردم و مسؤولان را دچار نگرانی کرده و تمام دستگاههای دولتی و غیردولتی با نهایت توان برای مقابله با این ویروس میشتابند اما باید توجه داشت که ریشهکن شدن سریع و یا به عبارت دیگر، جوانمرگ شدن کرونا در گرو همراهی مردم با مسؤولان و رعایت نکات بهداشتی است. یکی از مهمترین اقدامات ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا، بسیج ملی غربالگری است که مردم با ورود به سامانه مربوطه، اطلاعات خود را در آن ثبت میکنند تا در صورت نیاز، عوامل بهداشت و درمان برای بررسی شرایط فرد مورد نظر اقدام کنند.
۶۹ درصد جمعیت استان در طرح غربالگری شرکت کردهاند
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: تا امروز بیش از ۷۳۸ هزار نفر یعنی ۶۹ درصد از جمعیت استان زنجان در طرح غربالگری شرکت کردهاند که ثبت اطلاعات ۳۴۰ هزار نفر به صورت داوطلبانه بوده و این حرکت مقداری کُند است و باید مورد توجه قرار گیرد. دکتر پرویز قزلباش اظهار داشت: از ۱۰ هزارو ۵۹۷ نفر شناسایی شده در این طرح پس از بررسیهای نهایی، ۲ هزار و ۴۸۵ نفر به پزشکان مراکز بهداشتی و درمانی ارجاع داده شده که از این میان، ۹۳۳ نفر هیچ مشکلی نداشته، به یک هزار و ۳۰۹ نفر توصیه شده در منزل استراحت کنند و در صورت مشاهده علائم مشکوک اطلاع دهند و ۲۴۳ نفر به مراکز ۱۶ ساعته ارجاع داده شده و در این مراکز علاوه بر ویزیت، تحت مراقبت قرار گرفتهاند. وی خاطرنشان کرد: ۶ هزارو ۴۲۱ نفر از افراد خارج از زنجان که به این استان وارد شده بودند، شناسایی و در قرنطینه هستند و پنج هزار و ۶۳۲ نفر نیز افراد مشکوک از داخل استان در قرنظینه قرار دارند. قزلباش گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان زنجان تا کنون یک هزار و ۱۸۳ نفر بستری شده که بیش از ۸۰۰ نفر با بهبودی، ترخیص شده و ۳۵۶ مورد هماکنون در بستری بوده و ۲۸ نفر نیز (با احتساب آمار امروز دوشنبه چهارم فروردین) فوت کردهاند. رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با اشاره به روند بستریها در این استان، گفت: روند بستریها تا کنون در چهار روز، پیک داشته و بدین ترتیب در روزهای ۲۱ ، ۲۵ ، ۲۷ و ۲۹ اسفند سال گذشته به ترتیب ۵۴ ، ۶۹ ، ۶۸ و ۷۸ نفر بستری شدهاند. وی اظهار داشت: از آغاز سال جدید نیز تا کنون روند بستریها طی یکم تا سوم فروردین به ترتیب ۵۵ ، ۲۶ و ۲۴ نفر بوده و روند بستریشدگان سیر نزولی دارد البته نباید فریب این آمار را بخوریم زیرا ممکن است افرادی دارای علائمی بوده ولی در تعطیلات به مراکز درمانی مراجعه نکنند. قزلباش در مورد نسبت موارد مثبت کرونا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در شهرستانها، خاطرنشان کرد: این میزان در شهرستانهای خرمدره، طارم، زنجان، ماهنشان، ابهر، خدابنده، سلطانیه و ایجرود به ترتیب ۵۴ ، ۴۳ ، ۴۰ ، ۲۸ ، ۲۶، ۱۷، ۱۰ و ۶ در هر ۱۰۰ هزار نفر است. وی افزود: میانگین کل استان نیز ۳۳ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است البته جمعیت برخی شهرستانها کمتر از ۱۰۰ هزار نفر است اما این آمار به نسبت گرفته شده است. قزلباش گفت: درصد مرگ از مجموع بیمارانی که آزمایش کرونای آنها مثبت بوده در شهرستانها به ترتیب در ماهنشان ۲۷ ، ابهر هشت، زنجان و خدابنده هفت، طارم پنج و خرمدره سه درصد بوده و این رقم در شهرستانهای ایجرود و سلطانیه، صفر است.
وی افزود: درصد مرگ بر اثر گرونا در مجموع استان، هفت درصد و درصد فوتشدگان در بیمارستانها نیز نسبت به مجموع مثبتها ۲ درصد است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با اشاره به اقدامات بسیج غربالگری، گفت: مرحله بعدی این طرح با همکاری مشترک شبکه بهداشت و بسیج استان آغاز خواهد شد. وی اظهار داشت: برای این کار در سطح استان ۴۳۲ نفر در قالب ۱۴۴ تیم تدارک دیده شده که برخی تیمها فعالیت خود را آغاز کرده و برخی نیز با تامین امکانات مورد نیاز، آغار خواهند کرد. قزلباش خاطرنشان کرد: اقدامات این مرحله شامل مراقبت، ضدعفونی کردن محیط و اقدامات حمایتی برای افرادی است که ترخیص شده و یا علائمی در طرح غربالگری مشاهده شده است. وی افزود: پیگیری علائم این افراد و کنترل روزانه محل زندگی آنها که ممکن است آلوده باشد، مواردی نیاز دارد. قزلباش ادامه داد: ماسک، دستکش، وایتکس، الکل و تغذیه روزانه و مواد غیرمصرفی مانند لباس ضد آب، ماسک شیمیایی، سمپاش و وسیله نقلیه از جمله امکانات مورد نیاز است تا تیمها فعالیت خود را به طور منظم انجام دهند. وی با بیان اینکه ضدعفونی کردن خیابانها به این شکل توسط پویشهای مردمی، صحیح نیست، گفت: طبق بررسیهای دانشکده بهداشت استان با دست خودمان حجم عظیمی از مواد را وارد محیط زیست میکنیم که در درازمدت، مشکلات زیستمحیطی ایجاد خواهد کرد. قزلباش تصریح کرد: ضدعفونی کردن محلهها باید به صورت انتخابی و مکانهایی باشد که تجمعی هستند که این نظاممندی میخواهد. وی اظهار داشت: شکایتهایی از برخورد نامناسب پویشهای مردمی داشتیم و این افراد چون آموزش ندیدهاند خودشان نیز در معرض آلودگی قرار دارند. قزلباش خاطرنشان کرد: تعطیلی ادارات به طور جدی باید مد نظر مسؤولان قرار گیرد و در غیر این صورت حداقل تا ۱۵ فروردین با کمترین شمار نیروها دایر باشند.
بسیج و شبکه بهداشت، همکاری پایدار دارند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: ثبتنام در سامانه غربالگری فقط برای یک بار تماس همکاران شبکه بهداشت با افراد نیست بلکه ممکن است افراد در آینده، دچار علائمی شوند لذا مراقبتها باید مستمر باشد و به همین دلیل، همکاری ما با بسیج، پایدار است. دکتر محمدرضا صائینی اظهار داشت: مرحله بعدی اقدامات بسیج ملی که دستورالعمل آن از سوی ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا صادر شده، مراقبت از افرادی است که در بیمارستانها بستری بوده یا در مراکز ۱۶ ساعته و یا در مراکز خدمات جامع سلامت، مشخص شدهاند که نیاز به مراقبت و پیگیری دارند و همکاران ما باید بررسی کنند. وی خاطرنشان کرد: وضعیت این افراد به همراه خانواده و افرادی که با آنها در ارتباط بودهاند باید بررسی شود. صائینی افزود: به همین دلیل، تیمهای سالمسازی در کنار تیمهای مراقبتی وجود دارند که هم به منازل و هم به برخی محلهای عمومی که نیاز به ضدعفونی کردن دارند، مراجعه میکنند. وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد مردم استان در این طرح شرکت کردهاند، ابراز کرد: در شهرستانها تقریبا ۱۰۰ درصد افراد، شرکت کردهاند و در شهرستان زنجان نیز تمام ساکنان روستاها تحت پوشش قرار گرفته اما در شهر زنجان تنها ۴۵ درصد مردم در این طرح شرکت کردهاند و تلاش میشود تا ظرف روزهای آینده این مورد را به اتمام برسانیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان گفت: نیروی انتظامی باید از ورود خودروهای غیربومی به استان جلوگیری کند و کنترل مبادی ورودی شهرها به معنای این نیست که تبسنجی کرده و سپس اجازه ورود دهیم زیرا تبسنجی در آن لحظه، نتیجه دقیقی نشان نمیدهد و اگر نیروی انتظامی در مبادی ورودی شهرها جلوگیری نکند تلاشهای ما عبث خواهد بود. وی اظهار داشت: مردم باید منع ورود خودروهای غیربومی به استان را به صورت عملیاتی، احساس کنند. صائینی با بیان اینکه اعتقادی به کنترل تب ندارم، خاطرنشان کرد: تبسنجی فقط در مورد افرادی که به دلیل ضرورت، امکان جلوگیری نبوده و به ناچار باید وارد شهر شوند باید صورت پذیرد. وی افزود: برای این کار، فرمهای مخصوص در اختیار شبکه بهداشت قرار گرفته که با هماهنگی عوامل هلال احمر تکمیل میشود تا این افراد را پس از ورود به شهر نیز از طریق اطلاعاتی که در فرم مربوطه در اختیار ما قرار میدهند رصد کنیم. صائینی گفت: دایر بودن کامل ادارات، ظهور دستفروشان در پی تعطیلی بازار و اصناف، حضور مردم در تجمعات و مراکز تفریحی مانند گاوازنگ زنجان، در پیش بودن روز طبیعت (سیزده بدر)، فوت سالمندان بر اثر کرونا به دلیل ارتباط خانوادهها از بیرون با آنها ازجمله نگرانیهای شبکه بهداشت و درمان است. وی اظهار داشت: اگر آمار مبتلایان افزایش یابد نمیتوان مراقبت کامل انجام داد و مانند برگ پاییزی میریزند پس این مردم هستند که میخواهند سرنوشت خود را رقم بزنند و باید مراقبت و رعایت لازم را داشته باشند.
۱۶ هزار نفر- روز از بسیجیان بهکارگیری شدهاند
جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا در استان زنجان تا کنون بیش از ۱۶ هزار نفر-روز بسیجی برای مقابله و مبارزه با این ویروس، بهکارگیری شدهاند. سرهنگ ابوالفضل طهماسبی اظهار داشت: ضدعفونی کردن خیابانها متولی نداشت که باید متولی داشته باشد زیرا برخی مکانها نیاز به ضدعفونی ندارند ضمن اینکه نوع مواد ضدعفونیکننده نیز مهم است. وی خاطرنشان کرد: بسیجیان دارای ظرفیت و انرژی بالایی بوده و میتوان برای این امر استفاده کرد. طهماسبی گفت: نقاهتگاه ۱۰۰ تخت خوابی در سالن ورزشی امام علی(ع) زنجان آماده شده که در صورت نیاز، بسیج جامعه پزشکی آماده تقسیم کار است. جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان گفت: ۸۵ نفر از بسیجیان خواهر استان، کمککار شبکه بهداشت بودند و بسیجیان استان در ۲۱ کارگاه اقدام به تولید ماسک میکنند همچنین بستههای بهداشتی نیز تهیه و در بین مردم توزیع شده است. وی اظهار داشت: در خصوص غسل و کفن متوفیان کرونا که یکی از دغدغههای مردم است نیز هماهنگی لازم با بسیج طلاب صورت گرفته و در صورت نیاز، طلبههای برادر و خواهر در جایی که لازم باشد ورود پیدا میکنند.
طهماسبی خاطرنشان کرد: تمام این آمادگیها را در کنار شبکه بهداشت و با هماهنگی آنها اعلام میکنیم و خودسرانه کاری انجام نمیدهیم که مردم نیز به زحمت بیفتند. مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان نیز گفت: نیروهای این جمعیت در مبادی ورودی شهرها مستقر بوده و در صورت نیاز ضمن انجام تبسنجی، راهنماییهای لازم نیز ارائه میشود اما استقرار ماموران انتظامی نیز در کنار نیروهای هلال احمر الزامی است.
شهرام میرزایی اظهار داشت: حضور پویشهای مردمی با پوشش و برخورد نامناسب در ورودی شهرها وجهه نامناسبی ایجاد کرده که نیاز به ساماندهی دارد. وی خاطرنشان کرد: برخورد اول با خودروهای ورودی را نیروی انتظامی باید انجام دهد و وظیفه هلال احمر، تبسنجی و ارجاع به شبکه بهداشت است. میرزایی افزود: تا کنون ۲۰۱ مورد علائم تبدار شناسایی و ۱۸۴ مورد از طریق شبکه بهداشت به مراکز درمانی ارجاع داده شدهاند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان نیز گفت: پویشهای مردمی باید ساماندهی شده و یا با لباس هلال احمر و یا نیروی انتظامی با پوشش واحد و تحت امر این نهادها در مبادی حضور یابند. خدابخش مرادی نافچی اظهار داشت: پویشهای مردمی باید ضدعفونی معابر را با هماهنگی فرمانداران انجام داده و مواد مورد استفاده را نیز با هماهنگی شبکه بهداشت، تامین و استفاده کنند.
وی در خصوص ورود خودروهای غیربومی به استان خاطرنشان کرد: تاکید و انتظار استاندار زنجان از مسؤولان این است که قاطعانه تصمیم گرفته و مبادی ورودی شهرها را کنترل کنند و از مماشاتهایی که تا کنون بوده نیز پرهیز شود.
ایرنا - ۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۹:۲۹ - کد خبرنگار: ۳۰۴۷ کد خبر: ۸۳۷۲۶۳۹۷
زنجان- ایرنا- استاندار زنجان گفت: اجرای طرح نمونهگیری سرپایی ویروس کرونا به عنوان پایلوت در این استان که مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفته، حرکت بسیار اصولی، اقدام ارزنده و طرح جامعی برای قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا است.
فتحالله حقیقی شامگاه سهشنبه در جلسه کمیته بهداشت محیطِ ستاد استانی مبارزه با کرونا اظهار داشت: نمونهگیری آزمایش ویروس کرونا به صورت سرپایی برای تمام افراد مشکوک که از طریق ثبتنام در سامانه سلامت، شناسایی شدهاند، اجرا میشود.
وی با بیان اینکه این طرح به عنوان نمونه در استان زنجان برگزار میشود، خاطرنشان کرد: پیشگیری همیشه بهتر از درمان بوده و هدف از اجرای این طرح نیز درمان بیماران قبل از مراجعه به مراکز درمانی و کاهش شمار مراجعات به بیمارستانها است.
حقیقی افزود: با اجرای این طرح در صورت مثبت بودن نمونه آزمایش کرونا نسبت به مراقبت و سالمسازی محیط و افرادی که بیشترین ارتباط با فرد مبتلا را داشتهاند اقدام میشود. استاندار زنجان در بخش دیگری از سخنان خود ضمن قدردانی از تمام سازمانهای مردمنهاد، هیاتهای مذهبی، بسیجیان، خیران شهرداران، دهیاران و پویشهای مردمی که هر کدام خارج از وظایف خود، بخشی از کار گندزدایی و توزیع اقلام بهداشتی را بر عهده گرفتهاند، گفت: این گروهها و پویشها برای سالمسازی محیطهای عمومی و منازل بیماران مبتلا به کرونا، ساماندهی میشوند.
وی اظهار داشت: هدف از ساماندهی پویشهای مردمی، استفاده بهینه از توان و انرژی این گروهها، جلوگیری از دوبارهکاری و موازیکاری و توزیع مناسب امکانات موجود در بین این گروهها است. حقیقی خاطرنشان کرد: ساماندهی پویشها در کمیته مربوطه ستاد مبارزه با کرونا انجام میشود.
وی افزود: پویشهای مردمی پس از ثبتنام در سایت اینترنتی مربوطه، تحت پوشش یکی از نهادهای نیروی انتظامی، جمعیت هلال احمر، شبکه بهداشت و یا صداوسیما قرار میگیرند. مقام عالی دولت در استان زنجان با تاکید بر فعالسازی کمیته خیران ستاد، تصریح کرد: مواد ضدعفونیکننده مورد نیاز گروهها و پویشها با هماهنگی خیران و با نظارت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تامین میشود و مسؤولیت اجرای این طرح در شهرستانها با فرمانداران است که وظایف آنها در کمیته، مشخص میشود. استاندار زنجان، بخش دیگری از اقدامات بهداشت محیط را عملیاتی کردن هدف غربالگری خواند و گفت: تا کنون حدود ۸۰ درصد مردم استان در سامانه سلامت، ثبتنام کردهاند که استان زنجان از این نظر، وضعیت مطلوبی در کشور دارد. وی با بیان اینکه ثبتنام به تنهایی کافی نبوده و هدف اصلی غربالگری با قدمهای بعدی تکمیل میشود، اظهار داشت: پس از غربالگری و شناسایی افراد مشکوک باید به سمت سالمسازی محیط افراد مشکوک، افراد مبتلا به کرونا و نقاهتگاهها برویم تا ضمن ساماندهی محیطها از شمار بستریشدگان نیز کاسته شود. حقیقی خاطرنشان کرد: تیمهایی توسط شبکه بهداشت و با همکاری بسیج برای این کار در نظر گرفته شده که کاربردی و عملیاتی هستند و میتوانند نتایج مثبتی داشته و به قطع زنجیره انتقال بیماری کمک کنند.
وی تاکید کرد: امکانات موجود در تمام شهرستانها باید با هماهنگی فرمانداران در اختیار این تیمها قرار گیرد ضمن اینکه امکانات مورد نیاز این تیمها مانند لباس، ماسک، دستکش و تغذیه نیز از ظرفیتهای موجود در استان و رایزنی با سازمانهای ملی، تامین میشود.
برنا - کدخبر: ۹۸۰۸۶۲ ۱۳۹۹/۰۱/۰۵ - ۱۶:۵۴:۲۳
به گزارش خبرگزاری برنا از استان زنجان؛ رئیس کمیته دارو حفاظت فردی ستادپیشگیری و کنترل کرونا ویروس اعلام کرد در شرایط فعلی بحث کرونا ویروس هیچ محدودیتی در عرضه دارو های بیماران خاص نداریم و دارو های بیماران خاص تامین شده است
دکتر جواد تاج کی معاون غذاو دارو دانشگاه و رئیس کمیته دارو حفاظت فردی ستادپیشگیری و کنترل کرونا ویروس در گفتگوی با خبرنگاران که بصورت ویدئو کنفرانس برگزار می شد تاکید کرد:انواع ضد عفونی کننده ومحلولهای ضد عفونی کننده در همه دارو خانه های استان توزیع شده و ادامه خواهد داشت.توزیع انواع دستکش هم از هفته پیش شروع شده و به حد نیاز در دارو خانه ها موجود است .
وی اعلام کرد: با شروع بحث کرونا همه دارو خانه های استان در ایام تعطیلات نیز دایر هستند و ارائه خدمت می کنند .علاوه بر دارو خانه های شبانه روزی ۱۵ داروخانه دیگر هم در شهر زنجان دایر هستند . رئیس کمیته دارو و حفاظت فردی ستاد پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در ادامه در پاسخ به سوال خبر نگاران افزود:دارو های بیماران خاص تامین شده و هیچ مشکلی از این بابت نداریم .دارو خانه های رجائی، ۵شهریور، هلال احمر دارو های بیماران خاص را توزیع می کنند . وی افزود: در مورد دارو های بیماران کرونائی نیز فعلا موجود است و تامین شده و در بین بیمارستانهای استان توزیع میشود و کمبودی نداریم و پیش بینی لازم نیز شده است دکتر تاج کی در ادامه گفتگو با خبر نگاران استان افزود:پیک بیماری کرونا در استان هفته پیش بود احتمال دارد پیک بالاتری از بیماری را پیش رو نداشته باشیم که این منوط به رعایت همه موارد توصیه شده به مردم است.
وی تاکید کرد: نگرانی ما از شیوع این بیماری این است که اگر کرونا گسترش پیدا کند ظرفیت پذیرش بیمارستانها کاهش خواهد یافت و همینطور کمبود نیروی انسانی راهم خواهیم داشت.ولی فعلا در بیمارستانهای استان ظرفیت خالی برای پذیرش وجود دارد و همه تختها اشغال نشده اند.
دکتر تاج کی در ادامه افزود: نقاهتگاههای احداث شده در حد استاندارد تجهیز شده اند و برای هر ۵۰ تخت پرستار و امکانات تجهیزاتی ، دارو ، پزشک و... در نظر گرفته شده کسانیکه پس از ترخیص از بیمارستان نمی توانند در منزل باشند در انجا تحت نظر هستند و وضعیت انها از هر لحاظ بررسی میشود و بعد از طی مراحل مرخص میشوند.
سهشنبه / ۵ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۹ - کد خبر: ۹۹۰۱۰۵۰۱۹۲۶ خبرنگار : ۵۰۱۶۷
شیوع کرونا در زنجان با شیب صعودی فزاینده
ایسنا/زنجان در حال حاضر استان زنجان از لحاظ شیوع ویروس کرونا، شیب صعودی فزایندهای دارد که نشاندهنده قطع نشدن زنجیره انتقال بیماری کرونا در این استان است. مردم استان زنجان باید با رعایت نکات بهداشتی و آداب تنفسی، از جمله شستوشوی مدام دستها (هر یک و نیم ساعت یک بار) به مدت ۲۰ ثانیه و استفاده از دستمال کاغذی در حین عطسه و سرفه (در صورت نبود دستمال کاغذی از بالای آستین لباس خود استفاده کنید) و نیز با در خانه ماندن به پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال این بیماری کمک کنند، زیرا قطع این زنجیره نیاز به همت همه هماستانیها دارد. محمدرضا صائینی، معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان زنجان در رابطه با آمار مبتلایان به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گدشته در استان، اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۰ مورد مثبت ابتلا به بیماری کرونا در استان به ثبت رسید که مجموع مبتلایان به این ویروس را به ۴۱۴ نفر رساند. همچنین طبق اعلام وزارت بهداشت، مجموع مبتلایان قطعی به کووید - ۱۹ در کشور به ۲۳ هزار و ۴۹ نفر و متاسفانه مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور نیز به ۱۸۱۲ نفر رسید. این در حالی است که خوشبختانه ۸۳۷۶ نفر از بیماران کووید ۱۹ در کشور بهبود یافته و ترخیص شدهاند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.
میانگین سنی مبتلایان حدود ۵۹ سال و میانگین سنی درگذشتگان نیز حدود ۶۴ سال بوده است که ۶۰ درصد جانباختگان مرد هستند.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، مطالعات نشان داده است که افراد در هر گروه سنی میتوانند به این ویروس مبتلا شوند، اگرچه ابتلا به آن بهویژه برای افراد مسن و افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای خطرناکتر است.
شماره : ۱۳۹۹۰۱۰۴۰۰۰۸۴۹ - تاریخ : ۱۳۹۹/۱/۵ - ۱:۱۸ ب.ظ
گفتوگوی فارس با یکی از نخستین کروناییها/ کرونا شوخی نیست، جدی بگیریم
مصطفی بابایی یکی از بهبودیافتگان کرونایی، مراحل ابتلا، قرنطینه و درمان کرونای خود را تشریح کرد و گفت: امکان ابتلای افرادی که قبلا کرونا داشتهاند ۱۴ درصد بیشتر از سایرین است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، «کرونا ویروس» این روزها دیگر به یک کلمه جهانی تبدیل شده و همه با آن آشنا هستند، ویروسی که کل جهان را درنوردیده و هنوز هم شیوع آن ادامه دار است، سازمان جهانی بهداشت در سرتاسر دنیا به دنبال شناسایی، ردیابی و محدود کردن ویروس جدیدی از خانواده ویروس کرونا به نام«کووید-۱۹» (COVID-۱۹) است و ویروس COVID-۱۹ هنوز در حال مبتلا کردن افراد زیادی در کشورهای دیگر دنیا است. این نوع ویروس کرونا در ایران هم در حال پراکنده شدن است، علائم بیماری کرونا در اکثر مبتلایان به این ویروس خفیف است و درمان میشود، اما ممکن است بیماری در برخی دیگر شدیدتر باشد و حتی منجر به مرگ شود. مصطفی بابایی جوان ۳۰ سالهای که در اثر همصحبتی با دو نفر کرونایی به این ویروس مبتلا شده و پس از ۲۰ روز قرنطینه تجربیات خود را در گفتوگو با خبرنگار فارس تشریح کرد.برای تشریح خطرات این بیماری و علائمی که دارد به سراغ یکی از نخستین بیماران کرونایی در زنجان که اکنون بهبود یافته رفتیم تا علائم و شیوه بهبودی و مسائلی که باید در روزهای قرنطینه رعایت شود را بیشتر تشریح کنیم.شمار مبتلایان به این ویروس روزانه افزایش پیدا میکند، با این حال برخی از افرادی که به این بیماری دچار نشدهاند از علائم و نشانههای آن بیاطلاعند و شاید به همین خاطر کرونا ویروس را زیاد جدی نمیگیرند.
به عنوان نخستین سوال نحوه ابتلای خود به کرونا را بفرمایید؟
مصطفی بابایی(بیمار کرونایی بهبود یافته)، موضوع ابتلای بنده به کرونا پس از هم صحبتی با دو نفر که ابتلا به کرونا داشتند، رخ داده بود، اما در روزهای نخست علائم این بیماری آنچنان مشخص نبود. من به اقتضای شغلم که کارشناس فروش یک شرکت هستم، با دو نفر کرونایی که سرفه هم داشتند، در روز پنجم اسفندماه دیدار کردم، دیداری که صرفا به صحبت درباره مسائل کاری مربوط میشد اما ظاهرا در همین دیدار کوتاه بیماری منتقل شده بود.
دقیقا چه روزی اطمینان پیدا کردید که کرونایی هستید؟
دیدار من با کروناییهای مبتلا در روز پنجم رخ داد اما علائم آن پس از ۵ روز مشخص شد، زمانی که سردرد و تعریق و تب و لرز شدید داشتم، با توجه به اینکه علائم کرونا را میدانستم به بیمارستان مراجعه کرده و تست کرونا دادم که تا مشخص شدن نتیجه به توصیه پزشک قرنطینه خانگی شدم. پس از آن با توصیه پزشک متخصص و داروهایی که تجویز شده بود، به مدت چهار روز در منزل قرنطینه بودم تا اینکه علائم کرونا بارزتر شده و سرفههایم شدیدتر شد، همین موضوع موجب شد که برایم محرز شود که کرونا دارم.
روال درمان بیماری شما پس از محرز شدن تست چطور ادامه پیدا کرد؟
پس از اینکه تست کرونای من مثبت شد، در یک مرکز بیمارستانی در ابهر به مدت پنج روز قرنطینه بودم و زیر نظر کادر درمانی مراحل درمان را طی کردم، پس از طی این دوره به مدت هفت تا هشت روز هم در منزل قرنطینه بودم.
البته در مدت زمانی که قرنطینه خانگی بودم، به دور از خانواده و کاملا به صورت جداگانه از افراد خانواده زندگی میکردم تا ناقل بیماری نباشم.
در دوران بیماری چه مشکلاتی داشتید؟
از جمله مشکلاتی که طی دوران قرنطینه و در واقع دوره درمان کرونا برایم به وجود آمد این بود که سرفههای بسیار شدیدی داشتم، از طرفی به خاطر ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، اشتهایم بسیار کم شد به طوری که فقط در عرض ۱۰ روز پنج کیلو از وزن بدنم کم شد.
از دیگر علائمی که بسیار برای بنده سخت و عذابآور بود، درد شدید قفسه سینه و تنگی نفس بود، هرچند که در برخی از بیماران این موضوع به بحث بالاآوردن خون نیز منجر میشود.
تغذیه شما در دوران قرنطینه چه بود؟
به توصیه پزشکان از داروهایی که تجویز شده بوده استفاده میکردم؛ البته به لحاظ تغذیهای نیز بیمار کرونایی باید مواردی را رعایت کنند که شامل خوردن میوههای مختلف است که از این طریق سیستم ایمنی بدن تقویت شود.
ارتباط شما با خانواده در روزهای قرنطینه چطور بود؟
در روزهای قرنطینه کاملا مسائل بهداشتی رعایت میشد و من جدا از خانواده زندگی میکردم، یعنی همه ظروف و وسایل مورد نیاز من به صورت مجزا از خانواده بود تا ناقل این بیماری نباشم.
در نهایت پس از چند روز قرنطینه شما به پایان رسید؟
پس از حدود ۱۵ یا ۱۶ روز قرنطینه در مراحل مختلف؛ دوران درمان به پایان رسید، البته یکی از نکاتی که طول بهبود بیماری را کاهش میدهد و همچنین موجب درمان بهتر آن میشود، دوری از استرس است.
من در دورانی که در قرنطینه بودم به علت آشنایی و شناختی که از بیماری داشتم تلاش کردم که استرس جانبی ناشی از بیماری را علاوه بر درد به خود تلقین نکنم تا روند بهبودی کند شود و این موضوع یکی از توصیههای مهم پزشکان هم به بنده بود.
با چند تست متوجه بهبودی کامل خود شدید؟
پس از پایان دوران قرنطینه در قالب دو تست که از بزاق گرفته میشود، بهبودی کامل من مشخص شده و این بار تست کرونایم منفی بود و از همان روز اجازه خروج از قرنطینه را گرفتم.
در دوران بیماری ناقل این بیماری به شخص دیگری بودید؟
فکر نمیکنم، چون در همان روزهای نخست متوجه این بیماری شدم، به همین خاطر مسائل بهداشتی و ارتباطی را رعایت کردم و حتی از اعضای خانواده بنده نیز شخصی به این بیماری مبتلا نشده است. اما در عین حال که دوران قرنطینه به پایان رسیده است، در جمع اعضای خانواده هم از ماسک استفاده میکنم و همچنان لوازم شخصیام از سایرین جداست تا ناقل این بیماری نباشم چرا که امکان انتقال پس از درمان هم وجود دارد.
آیا امکان ابتلای دوباره شما به کرونا وجود دارد؟
بله این تصوری که مبنی بر مقاوم شدن افراد کرونایی در برابر بیماری وجود دارد، درست نیست و اتفاقا این بیماران ۱۴ درصد از سایر افراد در معرض خطر هستند. برای مثال خود بنده قبل از ابتلا به این بیماری با اینکه آگاهی از شیوه انتقال آن داشتم، اما بازهم در فقط یک دیدار مبتلا شدم و این یعنی سرعت انتقال بیماری بسیار بالاست.
پس از بهبودی تجربیات خود را انتقال دادید که دیگران هم بهرهمند شوند؟
پس از بهبودی به پیشنهاد و دعوت گروههای مختلف نسبت به تشریح و علائم آن به صورت مجازی و حتی به صورت فیلم اقدام کردهام تا هرچه بیشتر در قطع زنجیره کرونا نقش داشته باشم.
توصیه شما به افرادی که بیماری را جدی نمیگیرند، چیست؟
بیینید بهتر است بگوییم، کرونا از آنچه فکر میکنیم به ما نزدیکتر است، پس بهتر است بسیار جدیتر از آنچه است مسائل و توصیههای پزشکی و بهداشتی را رعایت کنیم که متاسفانه برخی از افراد کرونا را آنطور که باید و شاید جدی نگرفتهاند، در صورتی که کرونا کاملا جدی است و شوخی ندارد. به عقیده بنده قطع زنجیره کرونا یک مسولیت اجتماعی است که هرشخص باید آن را رعایت کند، چون چه روزهای قرنطینه و چه مراحل درمان سختی بسیاری را به بیمار تحمیل میکند. انتهای پیام/۷۳۰۰۵/ق/ق
عصر زنجان: کد خبر : ۷۵۸۱ - تاریخ : سه شنبه ۵ فروردین ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۱۹
۴۰درصد مردم زنجان کرونا را جدی نمی گیرند؛ ۲۸ درصد تخت های ویژه کرونا در استان اشغال است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: متاسفانه ۴۰ درصد از مردم استان زنجان هنوز کرونا ویروس را باور نکرده اند.
به گزارش عصرزنجان ،علیرضا آرمانی کیان عصر امروز در نشست خبری در زمینه ویروس کرونا، اظهار کرد: حدود ۶۰ درصد از رفتارها و عملکردها در این راستا خوب بوده اما ۴۰ درصد مردم هنوز این مساله را باور ندارند. وی با اشاره به اینکه اگر آمار امروز ما نسبت به روز گذشته ۶۵ نفر بالا رفته است نشان دهنده عدم رعایت نکات تاکید شده توسط برخی است، افزود: این رفتارها علاوه بر خود افراد به دیگران هم آسیب می زند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه ۴۰ درصدی که کوتاهی می کنند باید کمک کنیم تا مسیر صحیح را بروند، اضافه کرد: عده ای اصلا توجه ندارند و نمی دانند که این موضوع یک آسیب بسیار نگران کننده است. وی با اشاره به اینکه نگرانی اصلی ما این است که این پیک باعث آلوده شدن عده زیادی شود و ما نتوانیم خدمات بیمارستانی را ارائه دهیم، تصریح کرد: تاکنون هیچ کس بدون درمان و دارو و آزمایش نمانده است. آرمانی کیان با تاکید بر اینکه تجمع در روز طبیعت بزرگترین نگرانی ما است، یادآور شد: خوشبختانه تا اینجا با همه کمبودها خدمات مورد نیاز ارائه شده است. وی با تاکید بر اینکه افرادی که مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در استان بوده اند شامل یک هزار و ۲۴۸ نفر می شود، افزود: از این تعداد ۳۵۱ نفر بالغ بر ۲۴ درصد بستری هستند. معاون درمان با بیان اینکه ۲۸ درصد از تخت های ویژه بیماران کرونا در استان زنجان پر شده است، تاکید کرد: باید تلاش کنیم که این رقم افزایش پیدا نکند.
شناسه خبر: ۹۰۸۳۱۲ - تاریخ مخابره : ۱۳۹۹/۱/۵ - ۱۰:۱۷
اقلام بهداشتی مورد نیاز در اختیار داروخانه های استان زنجان قرار می گیرد
جواد تاج کی با اشاره به اینکه مواد ضدعفونی و ماسک مورد نیاز داروخانه ها به طور کامل تامین می شود، گفت: در حال حاضر در این استان ۴۱۰ نفر به ویروس کرونا مبتلا هستند. به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زنجان امروز در نشست خبری با خبرنگاران تعداد مبتلایان به کرونا ویروس در استان را ۴۱۰ نفر خواند و گفت: تعداد بیماران کرونایی استان زنجان نسبت به روز گذشته ۲۰ نفر رشد داشته است. جواد تاج کی با بیان اینکه تعداد بیماران کرونایی در زنجان به صورت تجمیعی تا به امروز ۱۱۸۲ نفر بوده است، ادامه داد: از نظر تامین اقلام بهداشتی و ماسک در داروخانه مشکلی وجود ندارد. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زنجان به توزیع انواع دستکش و ژل های ضدعفونی در داروخانه هااشاره کرد و گفت: علاوه بر داروخانه های شبانه روزی ۱۵ داروخانه دیگر در زنجالن فعال است و به هر داروخانه دوهزار ماسک جهت توزیع تحویل داده شده است. وی به تمهیدات پیش بینی شده برای پیک های این بیماری در استان اشاره کرد و گفت: در کنار بیمارستانهای در نظر گرفته شده برای بستری شدن بیماران کرونایی، نقاهتگاه های استاندارد و مجهز هم برای بیماران پیش بینی شده است.
تاجکی با اشاره به اینکه در نقاهتگاهها به ازای هر ۵۰ تخت یک پرستار در نظر گرفته شده است، افزود: هیچگونه کمبود دارویی برای کرونا ویروس در استان وجود ندارد و داروهای مورد نیاز به بیمارستانهای استان ارسال میشود. این مقام مسئول با بیان اینکه تا به اکنون هیچ گونه کمبود دارو بیماران خاص به ما گزارش نشده است، ادامه داد: داروهای بیماران خاص در داروخانههای شهیدرجایی، ۵شهریور و هلال احمر موجود است.
شماره : ۱۳۹۹۰۱۰۵۰۰۰۷۳۷ - تاریخ : ۱۳۹۹/۱/۵ - ۸:۰۶ ب.ظ
هنوز پروتکل مطمئن و علمی برای درمان کووید ۱۹ تعریف نشده است/ قابلیت انتقال کرونا از طریق هوا
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: با وجود همه تلاشها، هنوز پروتکل مطمئن و ۱۰۰ درصد علمی ثابت شده برای درمان کووید ۱۹ وجود ندارد. به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، علیرضا آرمانیکیان عصر امروز در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه ۶۰ درصد مردم استان توصیههای بهداشتی را جدی گرفته و همراهی خوب دارند، اظهار کرد: ۴۰ درصد بقیه با عملکرد خود ضمن به خطر انداختن جان خود، دیگران را هم به لبه پرتگاه میکشانند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان دغدغه کادر درمان را افزایش یکباره تعداد بیماران اعلام و تصریح کرد: اگر چنین اتفاقی رخ دهد، توان ارائه خدمت به مراجعه کنندگان در هیچ شبکه درمانی از جمله استان زنجان وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به ارائه پیشنهادات مختلف برای قرنطینه کردن مردم گفت: هر چند پیشنهادات مختلفی ارائه شد، ولی در حال حاضر ورودی شهرها برای پلاکهای غیربومی ممنوع شده که اگر درست اجرا شود، اقدام خوبی است و دیگر اینکه تب مسافران ورودی هم اندازهگیری میشود.
آرمانیکیان تعداد بیماران مشکوک بستری شده در بیمارستانهای استان زنجان را یک هزار و ۲۴۸ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد در حال حاضر ۳۵۱ در بیمارستانها بستری هستند که بیانگر اشغال ۲۸ درصدی تختهای بیمارستانی استان است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان آمار مرگ و میر بیماران کرونایی را در استان زنجان ۲ درصد اعلام کرد و گفت: آنچه مشخص شده است این است که مرگ و میر مبتلایان به این بیماری در بین سالمندان دارای بیماری زمینهای بالا است.
وی با بیان اینکه بر اساس توصیههای سازمان بهداشت جهانی استرس، شایعه و برچسب خوردن از عوامل خطرناک در شرایط کنونی محسوب میشود، افزود: کاهش ایمنی بدن برای مواجه با بیماری، ارائه اطلاعات نادرست و در نهایت مقاومت برای گرفتن درمان مناسب در صورت ابتلا به بیماری از نتایج عوامل خطرناک مورد اشاره سازمان بهداشت جهانی است که تا حد توان برای مقابله با آنها باید تلاش شود.
آرمانیکیان با تاکید مجدد بر ناشناخته بودن کروناویروس گفت: هر روز یک ویژگی از این بیماری شناسایی میشود که قابلیت انتقال آن از طریق هوا، از جمله مشخصات جدید آن است که امروز در سایت بهداشت جهانی ارائه شده است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در پاسخ به سوالی در مورد ارزش تب سنجی در شناسایی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ گفت: شاید تب در روزهای نخست جز علائم این بیماری نباشد، ولی ۹۱ درصد بیماران در ادامه بروز بیماری تب خواهند داشت. وی با تاکید بر اینکه ایران یکی از کشورهای پیشرفته در درمان بیماری کرونا محسوب میشود، ادامه داد: کشور ما یکی از پنج کشوری است که وارد درمان پلاسماترابی شده است، ولی باید متوجه بود که هر درمانی با توجه به تفاوت ژنتیکی، برای همه انسانها پاسخگو نیست. آرمانیکیان تاکید کرد: با وجود همه تلاشها، هنوز پروتکل مطمئن و ۱۰۰ درصد علمی ثابت شده برای درمان کووید ۱۹ وجود ندارد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به فعالیت آزمایشگاههای متعدد در کشور برای تست افراد مشکوک اشاره کرد و گفت: زنجان یک آزمایشگاه فعال دارد و استارت آزمایشگاه دوم هم برای راهاندازی زده شده است. انتهای پیام/۷۳۰۰۴
موج رسا - شناسه خبر : ۱۵۵۰۶ - منتشرشده درتاریخ : ۱۳۹۹/۰۱/۰۵ - ساعت : ۱۹:۳۴
شمار مبتلایان کرونا ویروس در زنجان به ۴۳۲ نفر رسید/ ۴۰ درصد مردم توصیه های بهداشتی را جدی نمی گیرند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به افزایش تعداد بیماران کرونایی در زنجان، گفت: شمار مبتلایان به کرونا ویروس به ۴۳۲ نفر رسید. به گزارش موج رسا; علیرضا آرمانی کیان در نشست خبری با اشاره به رفتار های مردم زنجان در برابر کرونا ویروس و در خانه ماندن مردم زنجان، اظهار کرد: ۶۰ درصد از مردم به توصیه ها عمل می کنند ولی ۴۰ درصد از مردم توصیه ها را جدی نمی گیرند و اصلا به توصیه ها باور ندارند. وی با بیان اینکه اگر امروز آمار مبتلایان به کرونا ویروس ۶۵ نفر افزایش پیدا کرده؛ نشان دهنده این است که طی روز های اخیر مردم به توصیه های بهداشتی عمل نکرده اند و این امر موجب آسیب دیدگی مردم می شود، ابراز کرد: اگر این روند ادامه پیدا کند پاسخ گویی به درمان و ارائه خدمات درمانی در استان و کشور دچار مشکل خواهد شد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه تمامی دستگاه ها در تلاش هستند که این بیماری را کنترل کنند، تصریح کرد: یک عده انگار نمی خواهند به توصیه ها گوش کنند و کسی که خود را به خواب می زند را نمی توان بیدار کرد. وی با بیان اینکه افرادی که به توصیه ها عمل نمی کنند از عواقب کار خود مطلع نیستند و نمی دانند که چه آسیبی به جامعه می زنند در حالی که این آسیب یک آسیب نگران کننده است، عنوان کرد: آن ۴۰ درصد همه ما را به سمت پرتگاه می کشانند.
آرمانی کیان با بیان اینکه تا به امروز همه بیماران کرونایی خدمات درمانی و بهداشتی را دریافت کرده اند و امیدواریم در آینده نیز این روند ادامه داشته باشد، افزود: مردم از حضور در تجمعات به ویژه در روز طبیعت خودداری کنند. وی با بیان اینکه ۱۲۴۸ نفر به صورت تجمیعی در استان از زمان ورود این ویروس به استان تاکنون مشکوک به کرونا بوده اند، ابراز کرد: اکنون ۳۵۱ نفر در بیمارستان های استان بستری هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه خانواده بیماران کرونایی رصد می شوند تا این افراد بیماری را به افراد دیگر منتقل نکنند، تصریح کرد: برخی از بیمارن کرونایی در برابر درمان مقاومت می کنند و ما سعی می کنیم از راه های مختلف این افراد را تحت پوشش درمانی قرار هیم. وی با بیان اینکه قبلا گفته می شد که این بیماری به صورت قطرات مایع از فردی به فرد دیگر منتقل می شود، عنوان کرد: اکنون پزشکان به این نتیجه رسیده اند که این بیماری از طریق هوا نیز منتقل می شود و در هوا نیز چند ساعتی زنده می ماند.
آرمانی کیان با اشاره به اینکه دو درصد از بیماران کرونایی فوت می شود، افزود: ۳۲ نفر در زنجان به دلیل ابتلا به بیماری کرونا ویروس فوت شده اند. وی با بیان اینکه فقط ۲۰ درصد از افرادی که سن بالا دارند به بیماری کرونا مبتلا می شوند، ابراز کرد: در بین افرادی که سن بالا داشته و به کرونا مبتلا شده اند ۴۸ درصد منجر به مرگ می شود. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه به دلیل بالا بودن سیستم ایمنی کودکان علائم بیماری در بین کودکان کم است، تصریح کرد: بیماری زایی کودکان مبتلا به کرونا ویروس بسیار بالا است.
وی با اشاره به اینکه ۹۱ درصد از بیماران کرونایی تب دارند، عنوان کرد: بیماران کرونایی فقط چند روزی تب ندارند و در باقی روز ها تب دارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به راه اندازی دومین آزمایشگاه تست کرونا ویروس در زنجان، ابراز کرد: ما جزو ۵ کشور اول دنیا هستیم که به پلاسما تراپی ورود کرده ایم. وی با بیان اینکه شمار بیماران کرونایی در زنجان به ۴۳۲ نفر رسیده است، تصریح کرد: ۲۷۱ نفر از ۴۳۲ بیمار کرونایی در زنجان مرخص شدند.
چهارشنبه / ۶ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۰ - کد خبر: ۹۹۰۱۰۶۰۲۵۰۵ خبرنگار : ۵۰۱۶۷
۴۰ درصد مردم زنجان در لبه پرتگاه کرونا قرار دارند
ایسنا/زنجان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: رفتار و عملکرد ۶۰ درصد مردم در رابطه با ویروس کرونا و پیشگیری از آن، با در خانه ماندن خوب بوده ولی ۴۰ درصد باقیمانده نکات و توصیههای بهداشتی را باور نکرده و رعایت نمیکنند که این امر منجر به افزایش شیوع بیماری در استان خواهد شد. علیرضا آرمانیکیان دیروز (۵ فروردین) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، در رابطه با رفتار مردم زنجان در برابر ویروس کرونا، اظهار کرد: اگر مردم به نکات بهداشتی و توصیهها برای در خانه ماندن توجه و عمل نکنند، با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کورنا مواجه خواهیم شد. با ادامه این روند، پاسخگویی به درمان و سرویسدهی درمانی در سطح استان و کشور دچار اشکال خواهد شد.
این مسئول تصریح کرد: باید دست به دست هم دهیم و آن ۴۰ درصدی که در این رابطه کوتاهی میکنند و آسیب به خودشان و دیگران میزنند را کمک کنیم تا به مسیر درست هدایت شوند. همه دستگاهها برای کنترل بیماری کرونا تلاش خود را میکنند؛ با این حال عدهای نمیخواهند به توصیهها گوش کنند و کسی که خود را به خواب میزند را نمیتوان بیدار کرد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان با تاکید بر اینکه زنجانیها از هرگونه تجمع به ویژه در روز طبیعت پرهیز کنند، ادامه داد: تاکنون هیچ کسی بدون دارو، درمان، وسایل پوششی و بدون آزمایش نمانده است و امیدواریم بتوانیم باز هم مسیر را به خوبی هدایت کنیم. در حال حاضر نگران تجمعهای مردمی در روز طبیعت هستیم؛ زیرا اگر در این روز شاهد تجمعات مردمی باشیم، طی یک هفته الی ۱۰ روز بعد از آن با اپیدمی بسیار بزرگی مواجه خواهیم شد.
آرمانیکیان با بیان اینکه مجموع بیماران مشکوک به کرونای بستری در بیمارستانها از ابتدای شیوع این ویروس در استان، ۱۲۴۸ بوده و در حال حاضر ۳۵۱ نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند که بیانگر اشغال ۲۸ درصدی تختهای بیمارستانی استان است، اظهار کرد: برخی از بیمارن کرونایی در برابر درمان مقاومت میکنند و ما سعی میکنیم از راههای مختلف این افراد را تحت پوشش درمانی قرار دهیم. هر شخصی هم که بیماری وی مثبت اعلام میشود، خانواده او نیز تحت نظر قرار میگیرد که این امر به خود خانواده کمک میکند که این فرد، دیگر با همه در تعامل نباشد و بیماری را به افراد مختلف منتقل نکند. وی با بیان اینکه تاکنون ۳۲ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان جان خود را از دست دادهاند که این افراد عمدتا سالمند و افراد دارای بیماریهای زمینهای بودند، افزود: فقط ۲۰ درصد از افرادی که سن بالا دارند به بیماری کرونا مبتلا میشوند و در بین افرادی که سن بالا داشته و به کرونا مبتلا شدهاند ۴۸ درصد منجر به مرگ میشود. این مسئول با بیان اینکه بر اساس توصیههای سازمان بهداشت جهانی، استرس، شایعه و برچسب خوردن، از عوامل خطرناک در شرایط کنونی محسوب میشود، تصریح کرد: کاهش قدرت ایمنی بدن برای مواجه با بیماری، ارائه اطلاعات نادرست و در نهایت مقاومت برای گرفتن درمان مناسب در صورت ابتلا به بیماری، از نتایج عوامل خطرناک مورد اشاره سازمان بهداشت جهانی بوده که تا حد توان برای مقابله با آنها باید تلاش شود. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان، با بیان اینکه اکنون پزشکان به این نتیجه رسیدهاند که بیماری کرونا از طریق هوا نیز منتقل میشود و در هوا نیز چند ساعتی زنده میماند، در حالی که قبلا گفته میشد این بیماری از طریق قطرات مایع از فردی به فرد دیگر منتقل میشود، ادامه داد: سیستم ایمنی بدن کودکان بالا است و به همین دلیل علائم بیماری کرونا در بین کودکان کم بوده ولی بیماریزایی کودکان مبتلا به کروناویروس بسیار بالا است.
آرمانیکیان در پاسخ به این سوال که آیا تبسنجی در شناسایی بیماران مبتلا به کووید - ۱۹ تاثیر و ارزشی دارد یا نه، اظهار کرد: شاید تب در روزهای نخست جز علائم این بیماری نباشد، ولی ۹۱ درصد بیماران در ادامه، بروز بیماری تب خواهند داشت و به طور کلی این بیماران فقط چند روز تب ندارند. وی با اشاره به ارائه پیشنهادات مختلف برای قرنطینه کردن مردم، گفت: هر چند پیشنهادات مختلفی ارائه شد، ولی در حال حاضر ورودی شهرها برای پلاکهای غیربومی ممنوع شده که اگر درست اجرا شود، اقدام خوبی است و دیگر اینکه تب مسافران ورودی هم اندازهگیری میشود. این مسئول با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای پیشرفته در درمان بیماری کرونا محسوب میشود، تصریح کرد: کشور ما یکی از پنج کشوری است که وارد درمان پلاسماترابی شده است، ولی باید متوجه بود که هر درمانی با توجه به تفاوت ژنتیکی، برای همه انسانها پاسخگو نیست. با وجود همه تلاشها، هنوز پروتکل مطمئن و ۱۰۰ درصد علمی ثابت شده برای درمان کووید - ۱۹ وجود ندارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان، در رابطه با تعداد بیماران مبتلا به ویروس کرونا در استان، خاطرنشان کرد: شمار بیماران کرونایی در زنجان به ۴۳۲ نفر رسیده است که ۲۷۱ نفر از این تعداد از بیمارستانها مرخص شدهاند.
ایرنا - ۶ فروردین ۱۳۹۹، ۹:۰۰ - کد خبرنگار: ۳۰۴۷ کد خبر: ۸۳۷۲۶۴۸۷
زنجان- ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: نمونهگیری سرپایی ویروس کرونا به عنوان پایلوت در استان زنجان، طرح فوقالعادهای است که در سطح ملی، قطعی شده و اجرای آن خاکریز کنترل بیماری را یک قدم به جلو میبرد.
دکتر محمدرضا صائینی شامگاه سهشنبه در جلسه کمیته بهداشت محیطِ ستاد استانی مبارزه با کرونا افزود: با نمونهگیری از بیماران سرپایی، مراقبت را بیشتر میکنیم. وی اظهار داشت: اجرای این طرح، کار شبکه بهداشت و درمان را سخت میکند اما به نفع مردم است.
صائینی با بیان اینکه با اجرای این طرح، شمار نمونهها و متعاقب آن مراقبتها نیز افزایش خواهد یافت، خاطرنشان کرد: طبیعی است که شمار موارد مثبت کرونا نیز افزایش مییابد اما تفاوت این آمار با آمار کشور این است که آمار کشور، آزمایشهای قطعی بستریشدگان است اما آمار استان زنجان، موارد مثبت سرپایی را نیز شامل میشود. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: اقدامات ستاد مبارزه با کرونا تا کنون در قالب بسیج ملی بود که افراد مشکوک از طریق خوداظهاری، شناسایی می شدند و به سراغ آنها میرفتیم.
وی اظهار داشت: بخش دیگر اقدامات نیز انجام آزمایش از بستریشدگان در بیمارستانها بود اما در بخشنامه جدید، افرادی که به هر علتی با علائم تب به مراکز ۱۶ ساعته مراجعه کرده و یا در طرح غربالگری، شناسایی شدهاند مورد آزمایش قرار میگیرند.
صائینی افزود: در این طرح از اطرافیان موارد مثبت کرونا و همچنین اطرافیان فوتشدگان بر اثر بیماری کرونا نیز نمونهگیری خواهد شد و پیشبینی میشود روزانه ۳۰۰ مورد آزمایش انجام شود. وی با بیان اینکه این طرح به صورت ملی برای استان زنجان مصوب شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مراقبت و بهداشت در زنجان وضعیت مطلوبی دارد، این استان انتخاب شده و اجرای طرح نمونهگیری سرپایی، امتیازی برای استان زنجان محسوب میشود. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بر اساس بخشنامه جدید ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا، منازل افراد مشکوک شناساییشده در طرح غربالگری، موارد مثبت بیماری کرونا و موارد مشکوک بستریشده باید سالمسازی شود. وی تصریح کرد: این امر، یکی از بحثهای مهم است که توسط شبکه بهداشت و با همکاری و مشارکت بسیج، پیگیری میشود. صائینی اظهار داشت: تا کنون معابر توسط سازمانهای مردمنهاد و پویشهای مردمی ضدعفونی میشد که بر اساس تفاهمنامه با سپاه در سطح بالاتر، قرار شده هر ۲ قسمت یعنی سالمسازی منازل و معابر توسط بهداشت و با مشارکت بسیج، انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: محلهایی که نیاز به ضدعفونی دارند در این بخشنامه مشخص شده است زیرا برخی معابر، نیازی به ضدعفونی ندارند.
موضوع بخشنامه جدید، ساماندهی اقدامات قبلی است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز گفت: موضوع بخشنامه جدید ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا، هدایت و ساماندهی تمام اقدامات قبلی در قالبهای مختلف است. مهرداد سلطانی اظهار داشت: پیش از این نیز دستورالعملها و بخشنامههای ستاد به شهرداران و دهیاران ابلاغ شده بود که به فراخور امکانات خود، محیطها را ضدعفونی کرده بودند اما مسائل مطروحه در روند بهداشت محیط، منجر به صدور این دستورالعمل شد که خطمشی و نحوه مواجهه با بهداشت عمومی است. وی با بیان اینکه بخشنامه جدید دارای ۲ رکن است، خاطرنشان کرد: رکن اول مربوط به محیطهای عمومی در شهرها و روستاها است که مجری آن شهرداران و دهیاران هستند. سلطانی افزود: رکن دوم و بخش اصلی بخشنامه مربوط به رسیدگی و حفظ سلامت افراد و محیطهای آلودهای است که بیماران آلوده به ویروس کرونا در آن حضور داشته و یا دوره نقاهت را سپری میکنند.
ایرنا - ۶ فروردین ۱۳۹۹، ۸:۵۶ - کد خبرنگار: ۲۷۸۵ کد خبر: ۸۳۷۲۶۶۱۳
زنجان - ایرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: بررسیها نشان میدهد حدود ۶۰ درصد مردم این استان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا رفتار و عملکرد خوبی مبنی بر به کارگیری توصیهها و ماندن در خانه را مورد توجه قرار داده اند اما ۴۰ درصد دیگر این بیماری را باور ندارند. دکتر علیرضا آرمانی کیان شامگاه سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به نقش مهم رسانه های جمعی در ارتباط با پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا افزود: همه دستگاه های متولی امر و رسانههای جمعی این استان با آگاهسازی و اطلاع رسانی مداوم به نحوی در کنترل بیماری با حساسیت ویژه ای نقش آفرین هستند.
وی اضافه کرد: متاسفانه عدهای به هیچ عنوان نمیخواهند به نکات پیشگیرانه بیماری کرونا توجه کنند و همانند فردی هستند که خود را به خواب میزند و نمیشنود و بروز همین مساله آسیب جدی بوده و بسیار نگران کننده است. این مسؤول ادامه داد: نگرانی فعلی از پیک بیماری به بروز تجمعات باز میگردد که طی۱۰روز آینده یک اپیدمی بسیار ناخوشایندی ایجاد خواهد کرد، به رغم اینکه تا کنون سیستم بهداشتی و درمانی توانسته با تمام امکانات و کمبودها سرویسدهی خوبی را ارائه کند. وی اظهار داشت: آمار موارد مشکوک تجمیعی ابتلا به این بیماری در استان تا کنون حدود یکهزار و ۲۴۸ نفر است که از این تعداد ۳۵۱ نفر بستری هستند که حدود ۲۸ درصد تختهای بیمارستانی اشغال شده است.
آرمانی کیان افزود: تمامی تلاش و اقدامات براین است که شمار بستریهای کرونایی در استان افزایش پیدا نکند، از طرفی سازوکارهای لازم برای تجهیز قرنطینهها و واحدهای نقاهتگاه ها با هدف عدم اشغال تختهای بستری انجام گرفته است. وی اضافه کرد: پروتکل درمانی طوری است که به اغلب بیماران یک درمان رایج و دارویی داده میشود و تلاش بر این است بیمارانی که نیاز به درمان پیچیده بیمارستانی ندارند در نقاهتگاه ها با سرویسدهی مناسب توسط کادر درمانی به سر ببرند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان ادامه داد: پیشنهادات مختلفی برای قرنطینه کردن مردم مطرح شده و در این میان تمهیداتی جدی از قبیل اعمال جریمههای سنگین مطرح شده که میتواند در توجه دادن افراد بی تفاوت نسبت به این بیماری خطرناک موثر باشند. وی اظهار داشت: ایران یکی از کشورهای پیشرفته در درمان بیماری کرونا محسوب میشود و در میان پنج کشوری است که وارد درمان پلاسماترابی شده، ولی باید متوجه بود که هر درمانی با توجه به تفاوت ژنتیکی، برای همه انسانها پاسخگو نیست. آرمانیکیان تاکیدکرد: با وجود همه تلاشها، هنوز پروتکل مطمئن و ۱۰۰ درصد علمی ثابت شده برای درمان بیماری کرونا وجود ندارد و در این میان کنترل این بیماری با همکاری هرچه بهتر اقشار مختلف این استان مبنی بر در خانه ماندن و رعایت نکات بهداشتی اعلام شده امکان پذیر است. وی خاطرنشان کرد: تا کنون خدمات مورد نیاز به بیماران بستری ارائه شده است و امیدوارم مسیر پیش رو با مدیریت لازم ادامه یابد و از هم استانی درخواست میشود به ویژه روز طبیعت از تجمع و دورهمیها اجتناب کنند تا بروز و انتقال کرونا کاهش یابد.
|