• 1404/11/13 - 11:34
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
  • /Z5t7
خبرگزاری فارس

بازتاب خبرهای دانشگاه علوم پزشکی زنجان در رسانه‌های بر خط- 13 بهمن

خبرگزاری فارس

تقلیل مشکلات اقتصادی به تقابل با غرب رویکردی فریبنده و رهزن است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان به نقد تئوری رایجی پرداخت که ریشه‌یابی مشکلات اقتصادی را صرفاً به تقابل با غرب و شعار مرگ بر آمریکا تقلیل می‌دهد، این رویکرد را «پاسخی فریبنده و رهزن» دانست و گفت: مشکل اصلی ما در این نیست که با غرب مقابله می‌کنیم، مشکل اصلی در آن است که ما نتوانسته‌ایم الگوی اقتصادی متناسب باهویت و تمدن ۷ هزارساله ایران را طراحی کنیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، حجت‌الاسلام مجید نقیلو، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان در نشست هم‌اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با موضوع بررسی تحولات ایران و جهان که بعد از ظهر امروز در سالن عتیق مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه برگزار شد، به تحلیل ریشه‌های اقتصادی و امنیتی حوادث اخیر اقدام کرد. مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تفکیک «اعتراض مردمی» از «جنگ طراحی‌شده»، مهم‌ترین قربانی این حوادث را خاموشی صدای مطالبه‌گری به‌حق مردم در هیاهوی اغتشاش خواند و تأکید کرد: نباید اجازه داد این صدا گم شود. وی با توصیف دقیق وقایع روز هجدهم دی در برخی شهرها از جمله زنجان، آن را یک «جنگ تمام‌عیار شهری» با مشخصاتی چون حمله به پاسگاه‌های مسلح، قتل‌های فجیع و تخریب میراث‌فرهنگی دانست که با رفتارهای مسالمت‌آمیز مردم ایران سازگاری ندارد و از الگوهای جنگ‌های ترکیبی دشمن پیروی می‌کند.نقیلو با تفکیک دقیق میان «اعتراض مردمی» و «اغتشاش سازمان‌یافته» گفت: اعتراض به تبعیض، بی‌عدالتی، فساد و سوءمدیریت اقتصادی، یک پدیده طبیعی در هر جامعه‌ای است، اما آنچه در دی‌ماه رخ داد، تلاش عمدی برای بهره‌برداری و خفه کردن همین صدای مشروع بود.وی افزود: مهم‌ترین قربانی این وقایع، صدای به‌حق مطالبه‌گری مردم بود و نگرانی اصلی این است که نجابت و فرهیختگی مردم، موجب شود صدای واقعی و عدالت‌خواه آنان در میان هیاهوی جنگ طراحی‌شده، گم و مسکوت بماند.

نقیلو به نقد تئوری رایجی پرداخت که ریشه‌یابی مشکلات اقتصادی را صرفاً به تقابل با غرب و شعار مرگ بر آمریکا تقلیل می‌دهد، این رویکرد را «پاسخی فریبنده و رهزن» دانست و ادامه داد: مشکل اصلی ما در این نیست که با غرب مقابله می‌کنیم، مشکل اصلی در آن است که ما نتوانسته‌ایم الگوی اقتصادی متناسب با هویت و تمدن ۷ هزارساله ایران را طراحی کنیم.وی افزود: ریشه این وضعیت، وابستگی به نسخه‌های اقتصادی وارداتی است و ما در انقلاب اسلامی هویت خود را انتخاب کردیم، اما در حوزه اقتصاد همچنان به دنبال نسخه‌هایی هستیم که برای ما طراحی نشده‌اند و با ساختار تمدنی‌مان سازگار نیستند.نقیلو ادامه داد: ملت ایران با انقلاب، انتخاب کرد که هویت ۷ هزارساله خود را در برابر طرح «دهکده جهانی» که قصد حذف همه فرهنگ‌ها را دارد، حفظ کند. اما متأسفانه نخبگان ما نتوانسته‌اند نسخه اقتصادی و مدیریتی متناسب با این انتخاب تمدنی بپیچند.مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان مسببان وضعیت اقتصادی را در سه لایه نظری، اجرایی و سوءاستفاده‌گر برشمرد و گفت: در لایه نظری، ضعف در ارائه تئوری و نسخه اقتصادی بومی متناسب با آرمان‌های انقلاب است و در لایه اجرایی، نسخه‌پیچان اقتصادی که سال‌هاست نسخه‌های غلط می‌دهند، اما پس از هر شکستی پشت پرده پنهان می‌شوند و مسئولیت نمی‌پذیرند و لایه سوءاستفاده‌گر مفسدان و رانت‌خوارانی که از دل آن نسخه‌های غلط فرصت‌هایی برای خود ایجاد کرده‌اند و اگر قرار است یقه‌ای گرفته شود، باید یقه این سه‌لایه گرفته شود، نه اینکه آدرس غلط به مردم داده شود.

تأکید بر نقش مردم در عبور از بحران‌هاوی با اشاره به تداوم بحران‌های اقتصادی در مقاطع مختلف تاریخی، رویکرد اقتصادی غالب را مورد انتقاد شدید قرار داد و گفت: بحران‌های اقتصادی و تورم‌های پی‌درپی، چه در دوران رژیم گذشته و دهه‌ ۵۰ و چه در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ پس از انقلاب، مکرراً تکرار شده است، اما نکته تلخ اینجاست که نسخه و تئوری اقتصادیِ پشت این مشکلات، در طول این سال‌ها تغییر نکرده است و تنها صفحه عوض شده است و با کمال تأسف، هیچ‌گاه یقه صاحبان اصلی این تفکر اقتصادیِ وارداتی گرفته نشده است.نقیلو با تأکید بر نقش مردم در عبور از بحران‌ها، بیان کرد: ملت ایران بارها با ایثار و حضور خود، کشور را از گذرگاه‌های سخت عبور داده است، اما هر بار، همان لایه‌های پنهان قدرت اقتصادی که ذی‌نفع وضع موجود هستند، دوباره مسیر را به سمت همان رویکردهای شکست‌خورده هدایت کرده‌اند. مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ادامه به تشدید چالش‌ها در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: از اواخر دههٔ هشتاد، یک چالش جدید آغاز شد و قدرتی جهانی که تحمل نمی‌کند یک ملت با اصالت، در عرصه‌ جهانی، زبان و هویت مستقل خود را داشته باشد، سرمایه‌گذاری کرد تا بازی را از نو بچیند و گفتند: این محله (ایران) باید درس عبرت شود و هدف، زمین‌زدن ایران بود.

وی با تأکید بر اینکه مقاومت ملت ایران ادامه دارد، تصریح کرد: با وجود تمام سختی‌ها، آشوب‌ها، فتنه‌های رسانه‌ای و تحریم‌های بین‌المللی، قلب تپنده فرهنگ خاورمیانه هنوز پابرجاست و این ملت، معنای استقلال را با گوشت و خون فهمیده است و می‌داند که آنچه باید حفظ شود، نه صرفاً مرزهای جغرافیایی، بلکه روح تمدن ۷ هزارساله ایرانی است و هویتی که امروز به دست ما سپرده شده است.

13 بهمن 1404

https://farsnews.ir/S_mohammdi/1770032681924982199/

 

 

خبرگزاری فارس

شرط اساسی اصلاح، کنارگذاشتن تعارف و منفعت‌طلبی شخصی است

امام‌جمعه زنجان شرط اساسی اصلاح را کنارگذاشتن تعارف و منفعت‌طلبی شخصی عنوان کرد و گفت: اگر این جمع با هم هم‌پیمان شود که تغییر مثبتی در حوزه بهداشت و درمان زنجان ایجاد کند، اتفاق می‌افتد، اما شرطش این است که ما ذی‌نفع نباشیم و آنچه اصلاحات را پیش می‌برد، کنارگذاشتن تعارفات در همه حوزه‌ها از جمله اقتصاد، بهداشت، صنعت و فرهنگ است.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی، نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان در نشست هم‌اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی زنجان که بعدازظهر امروز در سالن عتیق دانشگاه علوم پزشکی زنجان با موضوع بررسی تحولات ایران و جهان برگزار شد، اظهار کرد: در ایامی قرار داریم که از یک سو، حوادث تلخ هفته‌های گذشته را پشت سر گذاشته‌ایم و از سوی دیگر، هم‌زمان با فرارسیدن دهه فجر، درگیر جنگ شناختی و ادراکی طراحی‌شده توسط دشمن هستیمامام‌جمعه زنجان با بیان اینکه برای تحلیل درست وضعیت کنونی باید بر چند گزاره توافق شود، افزود: یکی از گزاره‌ها، نسبت‌سنجی درست است، بدین معنی که ما یک‌وقت می‌توانیم چهل و هفت سال را با تمدن چندهزارساله ایران مقایسه کنیم. یک‌وقت هم می‌توانیم با دوره قاجار یا حتی با خود سال ۵۷ مقایسه کنیم و باید ببینیم آنچه در سال ۵۷ به ارث بردیم، چه بود؟ از جندی‌شاپور چه باقی‌مانده بود؟ ما چقدر تولیدکننده و مرجع بودیم؟امام‌جمعه زنجان، تصدیق پیشرفت‌ها را یکی دیگر از گزاره‌ها عنوان کرد و گفت: باید بگوییم امروز کشور در بسیاری دستاوردهای پزشکی به جایی رسیده که خارجی‌ها برای درمان به ایران می‌آیند و اگرچه ما قانع نیستیم و روزی ابن‌سینا داشتیم.وی خاطرنشان کرد: گزاره بعدی، اهمیت حیاتی امید و امنیت است چرا که اگر امید در دل جوانان خشک شود، هیچ‌کس نمی‌تواند کار کند و اگر امنیت نباشد، هیچ فعالیت اقتصادی، فرهنگی یا علمی نمی‌تواند دوام بیاورد.

حجت‌الاسلام حسینی شرط اساسی اصلاح را کنارگذاشتن تعارف و منفعت‌طلبی شخصی عنوان کرد و افزود: اگر این جمع با هم هم‌پیمان شود که تغییر مثبتی در حوزه بهداشت و درمان زنجان ایجاد کند، اتفاق می‌افتد. اما شرطش این است که ما ذی‌نفع نباشیم. آنچه اصلاحات را پیش می‌برد، کنارگذاشتن تعارفات در همه حوزه‌ها از جمله اقتصاد، بهداشت، صنعت و فرهنگ است.نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان با اشاره به نقش تعیین‌کننده اساتید و نخبگان حوزه پزشکی در روشنگری، امیدآفرینی و پیشبرد اصلاحات داخلی، خطاب به آنان گفت: امروز شما پزشکان به‌عنوان یک سرمایه اجتماعی ارزشمند، از اعتبار و نفوذ کلمه‌ بالایی در نزد مردم برخوردارید و این سرمایه را باید برای ایجاد تحول صحیح و مطالبه‌گری به کار ببرید.

13 بهمن 1404

https://farsnews.ir/S_mohammdi/1770033566658840539/

 

 

 

  • گروه خبری : رسانه های بر خط 1404
  • کد خبر : 3824
کلمات کلیدی
سمیه رسولی
خبرنگار

سمیه رسولی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید