- 1404/09/11 - 13:40
- زمان مطالعه : 8 دقیقه
- /Zqg
خبرگزاری ایسنا - خبرگزاری فارس - خبرگزاری صدا و سیما - پایگاه خبری صدای زنجان
بازتاب خبرهای دانشگاه علوم پزشکی زنجان در رسانههای بر خط- 11 آذر
خبرگزاری ایسنا
معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان: امنیت غذایی در گرو همافزایی دستگاههای مرتبط است
ایسنا/زنجان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به حساسیت و اهمیت امنیت غذایی، بر لزوم همافزایی و تعامل تمام دستگاههای مرتبط برای ارتقای سلامت و ایمنی غذایی تاکید کرد.
مهدی بیگدلی سهشنبه ۱۱ آذر در نخستین جلسه کمیسیون تخصصی سلامت و تغذیه استان، امنیت غذایی را یکی از استراتژیکترین مقولهها در جهان دانست و اظهار کرد: دسترسی عادلانه و ایمن به غذا از مزرعه تا سفره، نیازمند برنامهریزی دقیق و همکاری همه جانبه است.
وی با بیان اینکه این کمیسیون میتواند نقش بسیار تاثیرگذاری در برنامهریزی برای تغذیه سالم نسلهای آینده داشته باشد، عنوان کرد: برای تربیت نسل سالم و پویا، باید از هم اکنون برای تغذیه سالم فرزندان و تمامی گروههای سنی از جمله سالمندان و بانوان برنامهریزی دقیقی داشته باشیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ادامه با پیشنهاد تعیین اولویتهای کاری مشخص برای این کمیسیون، سه محور اصلی را برای تمرکز و برنامهریزی در سالجاری اعلام کرد و گفت: سه محور شامل آرد و نان کامل، شیر مدارس و سبد کالا در اولویت کاری کمیسیون سلامت و تغذیه استان قرار میگیرد.
او افزود: این کمیسیون، اجرای برنامه آرد کامل با مشارکت دستگاههای ذیربط به منظور پیشگیری از بیماریهای متابولیک مانند دیابت، تامین و توزیع شیر سالم در مدارس و نظارت بر کیفیت و سلامت آن با همکاری استانداری، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان و پایش و بهبود کیفیت سبد کالاهای اساسی با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی را با جدیت پیگیری میکند.
بیگدلی بر لزوم همراهی کار فنی و علمی با فرهنگسازی عمومی تاکید کرد و یادآور شد: برای موفقیت در اجرای برنامههای ارتقای ایمنی غذا، باید از ظرفیت نهادهای فرهنگی مانند صدا و سیما و رسانهها برای آگاهیبخشی به جامعه استفاده کنیم.
11 آذر 1404
کد خبر 1404091106837:
https://www.isna.ir/news/1404091106837/
خبرگزاری فارس
امنیت غذایی، زیربنای امنیت اقتصادی و اجتماعی است
دبیرکل کمیسیون سلامت و تغذیه استان زنجان با اشاره به اهداف سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی گفت: دسترسی عادلانه و پایدار به غذای سالم، زیربنای امنیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، مطهری، رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی و دبیرکل کمیسیون سلامت و تغذیه استان بعد از ظهر امروز در نخستین جلسه کمیسیون تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان که در سالن عتیق مرکز همایشهای بینالمللی روزبه برگزار شد، با تبیین سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی و تغذیه، بر اهمیت محوری این موضوع تأکید کرد.دبیرکل کمیسیون سلامت و تغذیه استان زنجان امنیت غذایی را اساس و بنیان امنیت در تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دانست و آن را از مهمترین حقوق فرد و جامعه برشمرد.وی تولید پایدار غذای سالم و ایمن، دسترسی فیزیکی و اقتصادی پایدار و عادلانه همه مردم به غذای سالم، ارتقای تابآوری نظام غذایی در برابر بحرانها و ارتقای سلامت عمومی و بهرهوری جامعه اهداف اجرایی این سند را در چهار محور کلیدی اعلام کرد. مطهری خواستار همکاری و تلاش همه دستگاههای ذیربط برای تحقق عملی این اهداف شد و تشکیل کمیسیونهای تخصصی را گامی ضروری در این مسیر اعلام کرد.این جلسه با حضور بیگدلی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی، و بابایی، مدیرکل پدافند غیرعامل استان برگزار شد.
11 آذر 1404
https://farsnews.ir/S_mohammdi/
خبرگزاری صدا و سیما
ارائه مشاوره تخصصی ناباروری دانشگاه علوم پزشکی زنجان در نمایشگاه عزت و پیشرفت
دانشگاه علوم پزشکی زنجان با برپایی غرفهای فعال در نمایشگاه “عزت و پیشرفت” خدمات مشاورهای تخصصی در زمینه ناباروری و فرزندآوری ارائه میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان ؛ ۳۰ اثر هنری با موضوع فرزندآوری و جوانی جمعیت در این غرفه به نمایش گذاشته شده است.
محورهای این نمایشگاه ازدواج، خانواده،جوانی جمعیت و عرضه تولیدات ورزشی استان است.
نمایشگاه "عزت و پیشرفت"از ۱۱ تا ۱۴ آذرماه در محل نمایشگاههای بینالمللی کاسپین در حال برگزاری است.
عموم مردم می توانند در ساعات ۱۶ تا ۲۱ شب از بخش های مختلف این نمایشگاه بازدید کنند.
11 آذر 1404
کد خبر: ۵۶۴۳۶۹۴
https://zanjan.iribnews.ir/fa/news/5643694/
خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان
تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه علوم پزشکی زنجان
در مراسمی از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه علوم پزشکی زنجان در جشنواره استانی پژوهش و فناوری تقدیر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان ؛ در مراسمی که در مرکز همایشهای غدیر دانشگاه زنجان برگزار شد، از ۴ عضو هیئت علمی، ۲ دانشجوی دکتری و یک شرکت فناور سلامت دانشگاه به عنوان برگزیدگان گروه علوم پزشکی استان در سال ۱۴۰۴ تقدیر شد.
در این مراسم، از دکتر عزیز ملکی، دکتر مجید امینزارع، دکتر عادل میرزا علیزاده و دکتر نسرین حنیفی اعضای هیات علمی دانشگاه و محمد سیدحمزه، دانشجوی دکترای تخصصی نانوفناوری و وحیده نصیری دانشجوی دکترای عمومی پزشکی، به عنوان دانشجویان برتر تقدیر شد.
همچنین شرکت آرا طب زنگان، به عنوان واحد فناور مستقر در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، در جمع برگزیدگان فناوری استان قرار گرفت.
11 آذر 1404
کد خبر: ۵۶۴۳۶۴۲
پایگاه خبری صدای زنجان
رئیس مرکز بهداشت استان زنجان با اشاره به نقش مراقبتهای فردی در قطع زنجیره آنفولانزا تاکید کرد؛
محمدرضا صائینی: شستوشوی دست، رعایت آداب تنفسی و پرهیز از تماسهای نزدیک از مهمترین راههای کنترل شیوع آنفولانزا است.
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: در حالی که موج تازهای از آنفلوآنزا بسیاری از استانهای کشور را درگیر کرده، استان زنجان نیز طی روزهای اخیر با افزایش قابلتوجه موارد ابتلا به این بیماری مواجه شده است؛ بهگونهای که ستاد مدیریت بحران استان ناچار شد برای کنترل سرعت انتشار ویروس، آموزش حضوری مدارس را در هفته گذشته متوقف و کلاسها را بهصورت غیرحضوری برگزار کند. همزمان با این تصمیم، مسئولان بهداشتی استان نسبت به بالا بودن قدرت سرایت ویروس امسال و پایین بودن سطح ایمنی جامعه هشدار دادهاند. با توجه به آمار ابتلا به آنفلوآنزا در زنجان، صائینی بر ضرورت رعایت مراقبتهای ساده اما مؤثر تأکید میکند. وی میگوید ویروس بهراحتی از طریق سرفه، عطسه، تنفس نزدیک و حتی لمس سطوح آلوده منتقل میشود و شستوشوی مرتب دست با آب و صابون میتواند تا نیمی از احتمال انتقال را کاهش دهد. رعایت آداب تنفسی و پرهیز از روبوسی و تماسهای نزدیک نیز از مهمترین راههای کنترل شیوع است.
صائینی با اشاره به قدرت سرایت بالای ویروس امسال، استفاده از ماسک را برای سالمندان، افراد دارای بیماری زمینهای، مراقبان زنان باردار و کودکان، و کسانی که در محیطهای شلوغ حضور دارند ضروری میداند. وی توصیه میکند افراد دارای علائم تنفسی چند روز در خانه استراحت کنند تا از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری شود.
در این زمینه محمدرضا صائینی، رئیس مرکز بهداشت استان زنجان در گفتوگو با صدای زنجان با اشاره به روند شیوع آنفلوآنزا در استان، بر اهمیت رعایت مراقبتهای فردی بهعنوان اصلیترین راهکار برای قطع زنجیره انتقال بیماری تأکید کرد.
وی با بیان اینکه آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی است و ویروس آن از طریق سرفه، عطسه، تنفس نزدیک، روبوسی و حتی تماس غیرمستقیم با سطوح آلوده منتقل میشود، گفت: انتقال ویروس میتواند هم بهصورت مستقیم و هم غیرمستقیم رخ دهد؛ بهطوریکه لمس سطوح آلوده و تماس دست آلوده با چشم، بینی یا دهان امکان ابتلا را افزایش میدهد.
صائینی مهمترین راهکار پیشگیری را شستوشوی مداوم دست با آب و صابون عنوان کرد و افزود: مطالعات نشان داده اگر شستوشوی صحیح و مرتب دست انجام شود، تا ۵۰ درصد احتمال انتقال بیماری کاهش مییابد و این رقم کمی نیست.
وی رعایت آداب تنفسی هنگام عطسه و سرفه و پرهیز از تماسهای نزدیک همچون بوسیدن و در آغوش گرفتن دیگران را از دیگر موارد مؤثر بر کنترل بیماری دانست و اظهار کرد: در شرایطی که از ابتلای فرد مقابل یا حتی خودمان مطلع نیستیم، این تماسها میتواند بهراحتی باعث انتقال ویروس شود.
رئیس مرکز بهداشت استان همچنین توصیه کرد افرادی که مجبور به حضور در تجمعات هستند یا بیماری زمینهای دارند، سالمندان، مراقبان کودکان خردسال و خانوادههایی که از بانوان باردار نگهداری میکنند حتماً از ماسک استفاده کنند.
لازم باشد ماسک بزنید
وی تأکید کرد: همین ماسک سهلایه معمولی میتواند بهخوبی از فرد در برابر ویروس محافظت کند.
صائینی درباره مراکز آموزشی و محیطهای کاری نیز گفت: دانشآموزان، دانشجویان یا کارکنانی که دچار علائم تنفسی هستند، بهتر است در خانه بمانند و از حضور در مدرسه یا محل کار تا بهبودی نسبی خودداری کنند. به گفته وی، دوره انتقال ویروس حدود پنج روز است و با استراحت در این مدت، احتمال انتقال به دیگران به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد.
وی در ادامه با اشاره به تفاوت ویروس امسال با سال گذشته، توضیح داد: آنفلوآنزای سال گذشته از نوع A(H۱N۱) با شدت علائم بالا بود، اما ویروسی که امسال در گردش است شدت کمتری دارد. با این حال، قدرت سرایت آن بیشتر است و چسبندگی بالاتری دارد. به گفته صائینی، سطح ایمنی عمومی جامعه نسبت به این ویروس پایین است و به همین دلیل احتمال درگیری تعداد بیشتری از افراد وجود دارد.
رئیس مرکز بهداشت استان زنجان در پایان تأکید کرد: رعایت سادهترین توصیههای بهداشتی همچون شستوشوی دست، آداب تنفسی و استفاده از ماسک در مواقع لازم میتواند نقش بسیار مهمی در کنترل شیوع آنفلوآنزا داشته باشد.
11 آذر 1404
کد خبر: ۱۷۰۵۷
http://www.sedayezanjannews.ir/
نظر دهید