- 1404/07/08 - 14:17
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZJN
وبدا _ زنجان
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت: کبد چرب؛ بیماری قابل پیشگیری و درمان با تغییر سبک زندگی
سعیده محمدی، کبد چرب را یک اختلال متابولیک التهابزا معرفی کرد که با تجمع چربی در کبد ایجاد میشود و در مراحل اولیه با رعایت فعالیت بدنی منظم، کاهش وزن تدریجی و اصلاح رژیم غذایی قابل کنترل و درمان است

سعیده محمدی، کبد چرب را یک اختلال متابولیک التهابزا معرفی کرد که با تجمع چربی در کبد ایجاد میشود و در مراحل اولیه با رعایت فعالیت بدنی منظم، کاهش وزن تدریجی و اصلاح رژیم غذایی قابل کنترل و درمان است.
به گزارش پایگاه خبری وبدا- زنجان، سعیده محمدی، کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، در برنامه "سیب سلامت" رادیو، بیماری کبد چرب را یک اختلال متابولیک و نوعی التهاب در بافت کبد دانست و اظهار کرد: وقتی چربیهای دریافتی از طریق رژیم غذایی از حد مشخصی فراتر رود، در بافت کبد رسوب کرده و باعث بروز کبد چرب میشود.
وی با اشاره به درجه بندی این بیماری به چهار گرید، خاطرنشان کرد: «در گرید یک، معمولاً علائم خاصی وجود ندارد و بیماری به راحتی قابل پیشگیری و درمان است. اما در گریدهای پیشرفتهتر، علائمی مانند درد شکم، زردی پوست و چشم و خستگی بروز پیدا میکند و در نهایت در مرحله چهار که پیشرفته است، ممکن است حتی به پیوند کبد منجر شود.
این کارشناس تغذیه، امیدواری خود را برای درمان پذیری کبد چرب در مراحل اولیه ابراز و تصریح کرد: خوشبختانه این بیماری، به ویژه در گریدهای یک و دو، با تغییرات ساده در سبک زندگی کاملاً قابل کنترل و درمان است و نیازی به مصرف دارو در این مراحل نیست.
محمدی یکی از نکات کلیدی در درمان را "کاهش وزن اصولی و تدریجی" عنوان و هشدار داد: جالب است بدانید که کاهش وزنهای سریع و بیش از حد در کوتاه مدت، خود میتواند یکی از علل اصلی ابتلا به کبد چرب باشد. بنابراین مسیر کاهش وزن باید آرام و قدم به قدم طی شود.
وی راهکارهای اصلی درمان و پیشگیری از کبد چرب را اینگونه برشمرد: فعالیت بدنی منظم: حداقل ۱۲۰ دقیقه ورزش منظم در هفتهه، کنترل وزن و چاقی شکمی: کاهش دو تا چهار کیلوگرم در ماه به صورت تدریجی. اصلاح رژیم غذایی: محدود کردن شدید مصرف قند، شیرینی، نوشیدنیهای قندی، کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند برنج سفید و نان سفید.حذف روغنهای مضر: پرهیز کامل از روغنهای نباتی جامد، مارگارین و کرههای گیاهی. استفاده از روغنهای سالم، مصرف متعادل روغنهای مفید مانند روغن زیتون و کانولا. گنجاندن فیبر و آنتی اکسیدان: استفاده فراگیر از نان کامل، سبزیجات برگ سبز تیره، سیر، پیاز، حبوبات و دانههای روغنی مانند دانه کتان و چیا.
این کارشناس تغذیه در پایان با تاکید بر نقش محوری سبک زندگی سالم، یادآور شد: پیشگیری از کبد چرب با تحرک، تغذیه صحیح و پرهیز از دخانیات، بسیار کم هزینه تر و کم دغدغه تر از درمان آن است.

نظر دهید