• 1404/03/04 - 06:41
  • - تعداد بازدید: 39
  • - تعداد بازدیدکننده: 32
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZBV
وبدازنجان

نحوه سالم‌سازی و ضدعفونی کردن سبزیجات خام

برای جلوگیری از مبتلا شدن به انگل‌ها و بیماری‌های روده‌ای حتما سبزیجاتی را که به صورت خام مورد مصرف قرار می‌گیرد به طریق زیر سالم‌سازی (پاکسازی، انگل زدایی، گندزدایی، شستشو) کرده و سپس مصرف نمایید.

 

به گزارش وبدا-زنجان، مراحل سالمسازی سبزیجات خام در چهار مرحله پاکسازی اولیه، انگلزدایی، گندزدایی و از بین بردن میکروب‌ها و شستوشوی نهایی، انجام می‌شود و با رعایت این مراحل ساده، از سلامت خود و خانوادهتان محافظت کنید.

 

مرحله اول: پاکسازی اولیه

سبزیها را بهخوبی تمیز کرده و با آب شستوشو دهید تا گل، خاک و آلودگیهای ظاهری برطرف شود.

 

مرحله دوم: انگلزدایی

  در یک ظرف ۵ لیتری، بهازای هر لیتر آب، ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی معمولی اضافه کرده و سبزیها را داخل آن قرار دهید. سبزیها را بهمدت ۵ دقیقه در این کفآب قرار داده و بهآرامی هم بزنید تا تمام برگها به کفآب آغشته شوند. سپس سبزیها را خارج کرده، کفآب را دور تخلیه کرده و سبزیها را با آب سالم کاملاً بشویید.

 

مرحله سوم: گندزدایی و از بین بردن میکروب‌ها

یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین ۷۰ درصد را در ظرف 5 لیتری پر از آب حل کرده تا محلول ضدعفونیکننده آماده شود. سبزیهای انگلزداییشده را به مدت ۵ دقیقه در این محلول قرار دهید. اگر پرکلرین در دسترس نیست، میتوانید از سایر مواد ضدعفونیکننده مجاز موجود در داروخانه‌ها طبق دستورالعمل مصرف آنها استفاده کنید.

 

 مرحله چهارم: شستوشوی نهایی

 سبزیهای ضدعفونیشده را بار دیگر با آب سالم بشویید تا باقیمانده مواد ضدعفونیکننده از آنها جدا شود.

 

سردبیر: فاطمه انصاری

  • گروه خبری : معاونت بهداشت,اخبار عملکردی
  • کد خبر : 1802
کلمات کلیدی
فهیمه   رستمی
خبرنگار

فهیمه رستمی