• 1405/02/24 - 08:02
  • - تعداد بازدید: 23
  • - تعداد بازدیدکننده: 21
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZW27
وبدا -زنجان

مدیر جوانی جمعیت و سلامت خانواده معاونت بهداشت: ایران جوان فقط یک شعار نیست؛ یک ضرورت تمدنی است

دکتر شیرین بخشی با بیان اینکه «ایران جوان» فقط یک شعار نیست؛ یک ضرورت تمدنی است، گفت: برنامه‌های گسترده بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی برای جلوگیری از بسته شدن پنجره جمعیتی و مقابله با بحران سالمندی در استان زنجان اجرا می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری وبدا_ زنجان؛ مدیر جوانی جمعیت و سلامت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان امروز ۲۳ اردیبهشت و در آستانه هفته جمعیت با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سیمای مرکز زنجان در تشریح برنامه‌های این هفته اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری این هفته، ایجاد یک فراخوان ملی برای توجه همگان به آینده کشور و نقش محوری پدیده جمعیت است.

وی تأکید کرد: جمعیت فقط یک موضوع آماری یا توصیه‌ای ساده به خانواده‌ها نیست، بلکه مسئله‌ای راهبردی، تمدنی و مرتبط با قدرت ملی به‌شمار می‌رود. جمعیت جوان، اساس پویایی اقتصادی، نوآوری و امنیت اجتماعی یک کشور محسوب می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به تجربه جهانی افزود: کشورهایی که دیرتر به این مقوله می‌پردازند، بهایی سنگین می‌پردازند. به همین دلیل، برنامه‌هایی متنوع شامل سلامت مادر و کودک، کرامت مادری، ازدواج پایدار و آسان، محیط کار دوستدار خانواده، عدالت اقتصادی و پایداری جمعیتی در روستاها در دست اجراست.

وی با اشاره به شعار امسال هفته جوان با نام «ایران جوان» تصریح کرد: پیاده‌روی، ایستگاه‌های مشاوره فرزندآوری، نمایشگاه‌های تخصصی و برنامه‌های فرهنگی متعدد از جمله اقدامات این هفته است.

مدیر جوانی جمعیت در پاسخ به پرسشی درباره بازخورد برنامه‌ها گفت: این برنامه‌ها زودبازده نیستند و انتظار فرهنگ‌سازی فوری نداریم اما معرفی اولویت‌ها، شناخت مشکلات مردم، ارائه خدمات مشاوره‌ای (به ویژه روانشناسی) و دسترسی آسان به خدمات، رضایت نسبی مردم را به همراه داشته است.

وی درباره بحران سالمندی هشدار داد و اظهار کرد: افزایش نرخ سالمندی به معنای کاهش بهره‌وری، کاهش تولید، افزایش بار بیمه و فشار مضاعف بر جوانان است. از این رو باید از دوره محدود «پنجره جمعیتی» که جمعیت در سن کار و باروری بیشترین سهم را دارد حداکثر استفاده را کرد.

وی خاطرنشان کرد: ایران هنوز در مرحله‌ای است که با تصمیمات به‌موقع می‌تواند جلوی بحران را بگیرد، اما تأکید کرد که در صورت بی‌اقدامی، این پنجره بسته خواهد شد.

دکتر بخشی در ادامه به قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده (مصوب سال ۱۴۰۰ با ۷۳ ماده و دوره آزمایشی هفت‌ساله) اشاره کرد و گفت: این قانون یک پروژه ملی است و وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌تواند آن را پیش ببرد. اگرچه برخی دستگاه‌ها مانند راه و شهرسازی در انجام وظایف خود تأخیر داشتند، اما خوشبختانه با هشدارهای رهبری و پیگیری‌های ستاد جمعیت استان، روندها تسریع شده است.

مدیر جوانی جمعیت با اشاره به جایگاه استان زنجان تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی زنجان جزو دانشگاه‌های پیشرو در اجرای قانون جوانی جمعیت است.جلسات ماهانه ستاد هماهنگی با حضور رئیس دانشگاه و معاونان برگزار می‌شود و تمام مواد قانونی مرتبط با دانشگاه، مو به مو اجرا می‌شود.

وی درباره فعالیت در مدارس گفت: با وجود محدودیت‌های ناشی از شرایط خاص کشور و مجازی شدن بخشی از آموزش‌ها، محتواهای تأییدشده وزارت بهداشت از طریق بستر «شاد» در اختیار مدارس قرار می‌گیرد و همکاری نزدیکی با آموزش و پرورش داریم.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: اگرچه قانون برگزاری جلسات ستاد جمعیت را اجباری نکرده بود، اما از ابتدا در تمام شهرستان‌های استان با حضور فعال ائمه جمعه، جلسات به صورت فصلی برگزار می‌شود و در هفته جاری نیز تمام شهرستان‌ها جلساتی برای برنامه‌ریزی بهتر این هفته خواهند داشت.

  • گروه خبری : اخبار وب دا,اخبار مناسبتی,اخبار عملکردی,اخبار جوانی جمعیت,معاونت بهداشت
  • کد خبر : 4215
کلمات کلیدی
سمیه رسولی
خبرنگار

سمیه رسولی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید