- // - 08:58
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /Zzn
وبدا - زنجان
بامصرف مــواد قندی و شــیرین، خطــر ابتلا بــه بیماریهــای قلبــی – عروقی افزایش می یابــد
مصرف بیش از حد قند و شکر و به طور کلی مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشارخون و اضافه وزن میشود که هر دو از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی هستند.
.jpg)
به گزارش وبدا – زنجان، مطالعات انجام شــده نشان داده اســت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی که درافرادی که۲۰درصد انرژی روزانه خود را از قند وشکر تامین می کنند در مقایسه با گروهی که کمتر از ۱۰درصد انرژی روزانه خود را از قند و شکر تامین کرده اند، ۳۸درصدبیشتر است. نتیجه این که افرادی که ۲۱درصد و یا بیشتر از کالری روزانه خود را از موادقندی و شیرین تأمین میکنند خطر مرگ از بیماریهای قلبی- عروقی۲برابر بیشتر است.
مطالعات متعدد نشان داده است که اثرات مصرف زیاد قند و شکر موجب کاهش کلسترول خوب (HDL)میشــود و در صورتیکه بیشــتر از ۲۰درصد انرژی روزانه از قند و شکر (ساکارز) تأمین شود موجب بالارفتن تری گلیسرید خون نیز میشود.
تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم نوشیدنیهای شیرین به میزان ۷وعده یا بیشتر در هفته نیز با افزایش خطر بیماری قلبی - عروقی همراه است.
پیشــگیری از بیماریهای قلبی - عروقی از ۲ســالگی باید آغاز شــود پس محدودیت مصرف قند و شکر، مواد قندی و شیرین در همه دورانهای زندگی ضروری است.
با توجه به ارتباط مستقیم بین مصرف قند و شکر و به طور کلی مواد قندی وشیرین بــا افزایــش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی و مرگ و میر ناشــی از آن، کمتر از
۱۰درصد کل (انرژی دریافتی) روزانه باید از قندهای ساده (قند و شکر) تامین شود.
برای دستیابی به این نکته مهم، زنان در روز نباید بیش از۱۰۰کالری(۶قاشق چایخوری) و مردان نباید بیش از ۱۵۰کالری( ۹قاشق چایخوری) شکر مصرف نمایند.
منظور از این میزان، شکر استفاده شده در کل مواد غذایی مصرف شده در طول روز است.

نظر دهید